4 min

3 grunner til at det er helt akseptabelt å ha en Personlig Trener

"larer du ikke å trene på egen hånd?". Mange som har en Personlig Trener har hørt dette. Noen ganger medfører det dårlig samvittighet, noen ganger føler man seg dum og andre gangen gir man blanke. Her er i hvertfall tre gode gruner til hvorfor det er ok å ha en Personlig Trener.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Noen autoriteter sier at "trening er enkelt". Det er jo bare å ta på seg joggeskoene eller gå på treningssenteret. Tenk om det hadde vært så enkelt...

Tilogmed du og jeg har i blant ønsket å være hjemme. I perioder har vi faktisk mye mer lyst å ikke trene enn å trene av ulike årsaker. Og, jeg emner bestemt at flere av dere som leser dette er over snittet i forhold til treningslyst og glede. Om alle hadde vært like glade i og synes det var like enkelt å "bare gå å trene" eller "bare å slutte å spise usunt" hadde vi jo ikke stått foran den epidemien vi gjør i dag med overvekt og livsstilssykdommer. Derfor tror jeg bare vi med en gang skal poengtere: DET ER IKKE BARE Å....

Når det er sagt så finnes det mange argumenter for å benytte seg av en trener. Her er tre:

1.Du sparer tid!

Hvor mange av dere kjøper hjelp til en av følgende: skifte dekk på bilen, snekkerarbeid, vasking eller klesvask, data eller barnapass. De fleste av oss vil på en eller annen måte klare å skifte dekk, male eller vaske eller passe egne barn. Men, vi kjøper jo hjelpen fordi vi i stedet kan bruke vår tid på det vi har lyst til eller det vi tjener penger på. Jeg skifter dekk og vasker bilen hos noen som gjør det for meg. Ikke fordi jeg ikke kan, men fordi jeg har muligheten til å gjøre det. jeg sparer tid som jeg kan bruke til noe annet.

Noen vil nå si at: ja, men når du trener så må du jo gjøre jobben allikevel så du sparer ikke tid med en trener". Allow me to disagree. Studier viser at dersom man har en partner så trener man mer effektivt(1). Mer effektiv trening medfører bedre resultater på kortere tid og vips-jeg sparer tid. Det betyr ikke at jeg ikke kan bytte dekk eller male, men andre gjør det mer effektivt. Om jeg kan spare en time på å trene mer effektivt har jeg enten en time til å tjene penger på det jeg er flink på eller å bruke tiden på de du bryr deg om.

Vårt samfunn er jo fortsatt en form for bytte-samfunn. Jeg bytter tjenester med penger og til syvende og sist handler det om å gjøre smarte bytter.

2. Man er flinkere når man blir fulgt opp

Det viser seg at når man følges opp regelmessig så er man flinkere. Det finnes sannsynligvis mange årsaker til dette, men uansett så viser det seg at man lettere klarer å holde seg til det man skal når man har noen å stå til ansvar for(2)

3. Man gjør en avtale med andre enn seg selv

Vi vet alle at den vi har lettest for å bryte avtaler med er oss selv. Jobben eller annet kommer i veien og tiden strekker liksom ikke til. Om man gjør faste avtaler og forplikter seg til disse er det større sannsynlig at man gjennomfører det. De fleste av oss har vel anstrengt seg litt ekstra for å rekke en avtale med en annen person.

På alle områder ellers er det akseptert åkjøpe persosnlig trening og for meg er det en gåte at det ikke er mer akseptert enn det er uten at en eller annen trenings-autoritet skal si at dette burde vi klare selv.

Jeg burde også klare å bytte dekk selv....

1. Brandon Irwin, et al., “Aerobic Exercise Is Promoted when Individual Performance Affects the Group: A Test of the Kohler Motivation Gain Effect,” The Society of Behavioral Medicine, (2012)

2.http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748704314904575250352409843386

Publisert: 17.11.2015 KL. 09:30
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.