3 min

5 ting vi aldri bør glemme som Personlig Trener

Som Personlig Trener tror vi alle at vi alltid vet best siden vi sitter på fagkunnskapen. Men, noen ganger er det slik at fag ikke er alt. Mennesker er tross alt det viktigste....
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Vi ønsker alle å kunne kategorisere det meste. I vår verden finnes det jo liksom "det beste" programmet, kostholdet, pauseintervallet, antall serier og det meste andre som er målbart. Dessverre er det ikke så enkelt.

Her er fem ting vi aldri bør glemme:

Det er ingen "beste øvelse"

Selv om øvelse X teoretisk skulle være "best" er det ikke ensbetydende med at våre kunder bør utføre de. Det er mange faktorer som spiller inn og det kan kansje være så enkelt at vedkommende ikke liker øvelsen og dermed ikke utfører den med den innsatsen som kreves.

Det er ikke noe "best kosthold"

Javisst finnes det ulike teorier om det beste kostholdet. Men, rådene spriker fra A-Å og da må det jo være slik at det ikke finnes ETT fakta som er riktigst. Dersom det hadde vært slik ville jo de smarte menneskene som jobber med ernæring vært enige eller hva. Personlige preferanser, økonomi, mulgihet til gjennomføring, sosial status og mye annet påvirker hva som er best...for deg.

Ikke alle vil trene hardt

Noen ser på trening som en sosial aktivitet, noen ser på det som en avkobling mens andre igjen ønsker maksimale resutater. Bare fordi du eller jeg ønsker et visst resultat og betyr ikke det at klienten din ønsker det samme. For mange er det nok i massevis å ha en avtale å gå til for å gjøre noe. Tross alt er litt trening alltid bedre enn ingen.

Ikke alle vil sette PR

For noen er personlige rekorder helt meningsløst, ihvertfall i den formen vi ofte ser på det. Kunder som tar 100 kio i knebøy eller lignende er imponerende i seg, men for noen er det helt uinteressant. Noen vil  bare finne en måte å gjøre trening til noe lystbetont og noe de klarer å gjennomføre over tid.

"Shit happens"

I blant blir man "taklet bakfra" eller enklere forklart, livet går ikke helt som planlagt. I de tilfellene må det være aksept for at "programmet" ikke følges eller står øverst på prioriteringslista. Ting som overtid på jobb, syke barn, dødsfall, skilsmisser og mye annet er en naturlig del av livet og har sin plass. Vi bør generelt være flinkere til å forstå at andres verden ikke alltid er som vår egen akkurat nå. Det viktigste kriteriet for å kjøpe PT er at kunden blir, som klisjeen sier "sett". Dette er som i alle andre sammenhenger i livet viktig.

Derfor, være den dyktige treneren som behersker fag, men som like ofte som du vet når du skal trykke på gassen, trekker i håndbrekket og bare er et omtenksomt menneske. Dersom noen mener at dette ikke er det jobben består i så har jeg lyst å poengtere at vi jobber med mennesker, g mennesker liker mennesker som faktisk viser at de bryr seg om de.

Publisert: 16.11.2015 KL. 09:51
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.