3 min

Fremtidens Personlig Trener: Har du noengang tenkt som dette?

En ny måte å levere PT timer på.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Noen mener at det ikke er nødvendig med å ha en personlig trener tilstede under hele treningsøkten. Faktum er at mange bruker dette som ert argument for ikke å benytte en trener: "det er unødvendig å ha en som ser på når jeg tar situps (eller lignende)". Dette kan man tildels være enig i.

I diskusjon med Tomas Fjeldberg og Ian Houghton påpekte de at levering av pt timer kan gjøres på mange måter. Kanskje bare en PT  bør benyttes der det er behov. Ved behov mener man teknisk krevende øvelser og aktiviteter, tunge løft og der sikkerhet og utførelse er av stor viktighet. Andre såkalte støtteøvelser og "strandøvelser" kan kanskje kunden gjøre på egen hånd.

Dette kan egentlig sammenlignes med at man enkelt kan skifte lyspære hjemme, men med mer krevende elektrisk jobb bør man ha riktig hjelp.

Hva betyr dette for en PT?

Treneren kan med dette virkelig få benyttet sin kunnskap på best mulig måte. Han/hun får da i større grad fyllt sin dag med de mer kompliserte og krevende tingene og kan overlate mye av den jobben som kan bli lite utfordrende til kunden selv.

Utover det stiller det jo høyere krav til en trener da han/hun kanskje da får behov på seg i å bli enda dyktigere i de kompliserte tingene, da dete r dette som vil være utslagsgivende for kunden eller klienten.

Hva betyr det for kunden?

Kunden vil få mer igjen for det han/hun investerer. Dette kan tilogmed medføre at PT øktene tar 30 minutter og 30 minutter gjøres på egen hånd. Alle vinner!

En treningsøkt kan jo se ut som følger:

Oppvarming og eventuelle andre forberedende aktiviteter utføres av kunden selv.

30 minutter treningsøkt med PT på krevende løft (idretsspesifkk, olympiske løft, tunge baseøvelser)

20-30 minutter egen trening der kunden utfører egne støtteøvelser.

Om man benytter prisen 500 NOK som et utgangspunkt for en full time kan man tenke seg at prisen for en 30 minutters økt nå er 300 NOK. Totalsummen for kunden blir lavere, inntjeningen for PT blir økt med 20% og treneren vil få en mer utfordrende jobb.

Dette tror jeg er en av måtene som fremtidens Personlige Trenere vil jobbe på. Tiden vil vise om vi har rett...

 

Publisert: 11.01.2016 KL. 01:56
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.