1 min

Hvis jeg kunne velge en øvelse...

...var det denne. Les hvorfor under.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

markløft med bredt grep fra kasse er i mine øyne den ultimate øvelsen. Om jeg måtte velge en er dette øvelsen jeg ville valgt av følgende anledninger.

Bevegelsesutslaget

På grunn av at man står på en kasse og holder et bredt grep er utslaget veldig stort. Det medfører en bevegelsesbane som er veldig lang og kan dermed skape bevegelse i flere ledd Utfordringen er at belastningen kan bli begrenset grunnet den dype bunnposisjonen.

Det brede grepet...

...medfører at kraften også virker utover som igjen medfører at man må trekke sammen skulderbladene. Dermed har man fått en holdningsskapende øvelse som trener musklene mellom skudlerbladene også.

Det blir også en benøvelse...

....fordi den dype posisjonen skaper stor fleksjon i knær og dermed også belaster quadriceps mer enn tradisjonell markløft.

Den trener kroppens største muskelgrupper

Hele kroppens bakside får stor belastning.  Siden bevegelsesbanen også er så stor er det en meget krevende øvelse også energimessig, noe som gjør den god også for å forbrenne kalorier.

Test den da vel...

 

Publisert: 23.11.2015 KL. 08:33
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.