2 min

Trening som mål i seg selv eller som et verktøy?

Det finnes like mange motivasjoner for å trene som det finnes mennesker. Hvorfor tror vi at det er ett svar og ett mål som gjelder for alle?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Trening kan være mange ting. For noen er det et mål i seg selv. De trener for å prestere i bettopp det-treningen. Dette kan være et mål om å prestere i et visst løft og kaller det suksess når de løfter x antall kilo.

Andre trener for å prestere i noe annet. Eksempelvis kan en alpinkjører trene for å bli sterk i knebøy. Vekten og øvelsen knebøy er egentlig helt uinteressant foruten at det er en måte å bli bedre i en aktivitet på. Et annet eksempel er de som benytter trening som et verktøy for å forbedre utseendet på i egne øyne.

Andre igjen trener for å oppnå noe annet. Dette annet kan være bedre helse, mer energi, mer trivsel og bedre selvbilde eller hva som helst annet. I tillegg kan noen tilogmed velge å trene for å kunne spise mer med god samvittighet.

Utfordringen ligger i når vi forsøker å finne hva som er suksess. Vi har alle en tendens til å vudere alle andre ut fra eget verdensbilde og hvis ditt bilde av verden handler om at man må løfte x kilo vil dette være det du vurderer prestasjon og måloppnåelse ut fra.

Vi overlesses i dag om prestasjoner i ulike løft og mange for et inntrykk av at det er det som teller. Suksess handler om at trening skal gi deg de målene du ønsker.

Såkalte PR (personlig rekord) kan like gjerne være å ikke lage pappa-lyder på vei opp og ned av gulvet (dere som har sette Dagfinn Lyngbø vet hva jeg mener) som å løfte 100-vis av kilo.

Bør vi måle PR i noe annet?

Sannheten er at din motivasjon for å gjøre det du gjør er like sterk og like riktig som noen annens.

God helg!

Vil du lære mer om hvordan du kan trene for å oppnå det du kaller suksess?
 

 

Publisert: 22.01.2016 KL. 03:52
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.