Historien om AFPT

Fra outsider til markedsleder.

Vår historie

Som ny-utdannet naprapat på slutten av 90-tallet var det naturlige valget å starte klinikk. Her skulle man ta imot kunder og løse deres problemer etter beste evne. Som en person som har vokst opp med trening som en lidenskapelig hobby var det naturlig å vende seg til nettopp det, trening for å forbedre resultatene av behandlingen. Litt overraskende var det når kunde etter kunde kom tilbake etter en tid med små, om noen, forbedringer. På den tiden, vi snakker nå for 20 år siden, var det ytterst få muligheter til å tilegne seg kunnskap innen trening. Jeg snakker ikke om det velkjente «Bro-science» som ble formidlet på ulike gym, men om dokumentert kunnskap som man med trygghet kunne benytte og anbefale. 

Et sidenotat er at «Bro-science» ikke skal overses. Det har blitt et negativt ladet uttrykk, men som en av de som har vokst opp med det vet jeg hvor mye erfaring, og det er nettopp det «bro-science» oftest er, har å si. Tross alt er alt vi vet i dag et resultat av at noen gjorde noe som viste seg å fungere, vitenskapelig dokumentasjon eller ikke.

Uansett. Et dypdykk i markedet viste at det var få muligheter til utdannelse innen dette feltet. Utdannelse som kunne gi verktøy vi hadde tiltro til og kunne anbefale. Her var det en åpning. 
For å ikke starte i feil ende begynte vi i det vi mente var riktig rekkefølge. Vi gikk ut i markedet og spurte. Vi spurte ressurspersoner i bransjen om hva en Personlig Trener faktisk burde kunne. Svarene var mange, men sakte utkrystalliserte det seg en liste med fellesnevnere. Denne listen utgjorde grunnstammen i det som senere ble AFPT sitt første utdannelsesmateriale. Basert på at det ikke alltid er kunnskap, men ofte personene som leverer det som bestemmer om studenten tilegner seg det nødvendige søkte vi da de som ble ansett som de store ressurspersonene i de temaene vi faktisk hadde blitt fortalt var nødvendige. Ressurspersonene var fra høyt ansette instanser som eksempelvis Pella Refsnes fra Olympiatoppen og mange flere. Når de fleste sa ja begynte arbeidet. Basert på temaene vi ble fortalt var nødvendige og menneskene som var ansett som ledende fikk de i oppgave å lage materialet og i februar 2005 var det første utkastet komplett. I april 2005 ble første utdannelse avholdt med 12 deltakere. 

Ingen levnet AFPT noen sjanse. Hvordan kan en liten aktør hevde seg i et så komplekst marked? I stedet for å lytte på spådommene krummet vi nakken og fortsatte. 
Medisinsk- og treningskunnskap fornyer seg i et rasende tempo. For å kunne konkurrere måtte vi forsøke å skille oss ut og der og da bestemte vi oss for alltid å streve etter et oppdatert materiale. I 2019, 29 oppdateringer senere har mengden studenter mangedoblet seg. Vi strever fortsatt etter kontinuerlig å forbedre oss. Vi evaluerer forelesere og vi evaluerer administrasjonen, vi oppdaterer fortsatt to ganger i året og vi forsøker å levere den beste servicen vi kan ved å være tilgjengelig 365 dager i året og de fleste av døgnets tider. Vi forsøker å bidra til noe som er større enn oss selv og gi tilbake, ikke bare i kunnskap, men også med midler og bidrag på prosjekter som kan gjøre oss stolte av jobben vi gjør.
Som student i AFPT er målet at vi skal gi Deg den følelsen som Hotell Cæsar engang gjorde» et hjem for oss, et hjem for Deg». Vi tror på familie, din og vår og mener at 1+1=3 og at vi sammen kan gjøre mer. Du vil alltid være en del av AFPT og vår historie. Du vil alltid ha tilgang til det materialet som vi oppdaterer og vi vil alltid være takknemlige for at du valgte oss. Vi gir oss den dagen Du ikke har tillit til oss lenger, ikke før.

15 år etter oppstarten og 21 år etter tanken startet er vi fortsatt her, men det er menneskene hvis veier krysser AFPT som er suksessoppskriften. Studenter som Deg er vår viktigste ressurs.

Vi er bare her for å hjelpe.

"Akademiet for personlig trening er konkurrenten som startet i 2005, på et tidspunkt da de store utdanningssentrene mente vi ikke hadde livets rett. For å konkurrere måtte vi skille oss ut, momentant bestemte vi oss for at vi alltid skulle streve etter å ha det mest oppdaterte materialet. I dag, 29 oppdateringer og over 7000 studenter senere kan vi stolt kalle oss markedsleder. En markedsleder som fortsatt strever like hardt for kontinuerlig forbedring»

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.