Helsekoden
Helse er viktig for alle og vi har en tendens til å ikke sette pris på den før vi ikke har den lenger. Helsekoden er for deg som er litt mer enn snittet opptatt av trening og helse og vi vil diskuterer temaer og gi tips og råd som kan gi deg de verktøyene du trenger for å ivareta helsen og prestere optimalt
Bli med i Facebook-gruppen vår
#324. Helgeeksperiment: hvordan påvirker en helg med usunn mat kroppen din?
I denne episoden følger vi Espen som tar et dristig eksperiment for å oppleve en typisk usunn helg. Fra fredag til søndag lar han seg rive med av det mange sper på med i helgen: grillpølser, smågodt, is, sjokolade og mye annet. Espen ser på hvordan helgens forandringer påvirker energi, humør og helse. Kan en helg med usunn mat virkelig ha så store konsekvenser for kropp og sinn?
#323: Lytterspørsmål: proteiner og opptak, trening for yngre + litt til
Ungdomsinteresse for styrketrening øker, og vi diskuterer hva som er viktig for unge utøvere å vite når de begynner på treningssenter. Fra å unngå usunne snarveier innen kosttilskudd til å finne sunne forbilder, gir vi råd om hvordan unge kan maksimere treningsresultatene uten å falle for fristelser. Vi svarer også på spørsmål om proteininntak og mer.
#322. Lytterspørsmål: Hvordan oppnå en feminin kroppsform gjennom trening? + mer
Bli med når vi dykker ned i lytterspørsmål om trening, helse og kroppsbilde i denne episoden. Hvilke treningsmetoder er best for å forme en feminin kropp, styrketrening eller utholdenhet? Hva er egentlig den «ideelle» kvinnelige kroppen? Vi tar også opp hvordan livsstil og kosthold spiller en rolle i hvordan kroppen utvikler seg, og hvordan man kan forbedre sin helse gjennom smarte valg. Vi snakker også om konflikthåndtering rundt trening i parforhold og mye annet.
#321. Stølhet, fatigue av jernmangel, restitusjon og mer!
I dag går vi innom mange tematikker: Hyrox og VM. Utfordringene med lavt jernnivå og hvordan det påvirker hverdagen (spesielt for kvinner). Vi tar opp myter og fakta om muskelstølhet og hvordan kroppen reagerer på nye treningsformer. I tillegg får du tips om hvordan du kan tilpasse treningsøkten etter hva kroppen din trenger, og hvorfor variert trening kan være nøkkelen til å unngå stivhet og smerte.
#320. Erfaringer fra Kines første HYROX-konkurranse + treningstips til deg som er nysgjerrig på HYROX selv
Kine deler erfaring fra å delta i sin første HYROX-konkurranse, hvor hennes styrke og utholdenhet ble satt på prøve. I denne episoden går vi dypt inn i hva det vil si å trene til et slikt arrangement, hvordan man håndterer presset fra både konkurransen og egne forventninger, og gleden ved å oppnå personlige mål. Har du vært nysgjerrig på å prøve HYROX selv? Da er denne episoden en god inspirasjon for deg"
#319. Lytterspørsmål om kvinnehelse til overlege og gynekolog Guri Majak. Lær å forstå kroppen din bedre
Bli med på en opplysende samtale om kvinnehelse! Overlege og gynekolog Guri Majak er tilbake og svarer på lytternes spørsmål og gir oss en peiling på hvordan hormonelle endringer, som i overgangsalderen, kan påvirke både fysisk og mental helse. Vi får vite mer om hvordan man kan håndtere søvnforstyrrelser, migrene og PMS/PMDD, samt praktiske tips for å navigere i hormonelle utfordringer. Denne episoden er et must for alle kvinner som ønsker å forstå kroppen sin bedre og ta kontroll over egen helse.
#318. Hvor mye energi bruker du? Myter og fakta om kaloriforbruk. Fagepisode med Benjamin Christensen
Bli med Benjamin Christensen hvor han dykker dypt inn i energiforbruk under trening, spesielt styrketrening. Lær om de fem hovedfaktorene som påvirker ditt totale daglige energiforbruk, fra grunnforbrenning til hvordan kroppen tilpasser seg ulike aktivitetsnivåer. Benjamin går inn i myter om kaloriforbruk og gir innsikt i hvorfor intensitet og varighet er nøkkelen til effektiv trening. Oppdag at det ikke alltid er så enkelt som vi tror, og få tips til hvordan du kan optimere treningen din.
#317. Kvinnehelse: overgangsalder, hormonforandringer, endometriose og mer. Med overlege Guri.
I denne episoden utforsker vi utfordringene kvinner står overfor når det kommer til menstruasjonssmerter og tilstander som endometriose og adenomyose. Guri, overlege ved gynekologisk avdeling hos Oslo Universitetssykehus, deler sin innsikt om hvordan disse tilstandene underdiagnostiseres og underbehandles. Vi går nærmere inn på symptomene, behandlingene og livskvalitetsimplikasjonene, samtidig som vi bryter ned tabuene rundt kvinnehelse og oppfordrer kvinner til å søke hjelp.
#316. Må man presse korsryggen i gulvet når man trener magen?
Trening av magemusklene innebærer mer enn enkel sit-ups – det handler om å forstå bevegelsesmønstre! I denne episoden utforsker jeg hvordan riktig teknikk, som å kromme ryggen under magetrening, er avgjørende for å oppnå ønsket resultat. Fra historiske øvelser til moderne metoder, blir mytene knust, og du får konkrete tips til hvordan du kan få mer ut av magetreningen din.
#315. Lytterspørsmål: Burde vi la vær å spise egg? Karbohydrater - bra eller dårlig?
Espen har akkurat hatt sin 20 ryggoperasjon. Hvordan har det gått? I dag svarer vi også på flere lytterspørsmål. Vi har fått spørsmål om egg - er det sunt eller borde man holde seg unna? Og hva med karbohydrater - burde man holde seg unna, eller er det et viktig ledd i kostholdet? Vi svarer!
#314. Løping versus sykling: hva brenner mest kalorier for deg?
Er du usikker på om du skal velge løping eller sykling for treningsrutinen din? Få innsikt i hvordan begge aktiviteter påvirker kroppen, både i form av kaloriforbruk og skader. Løping kanskje brenner mer, men det er også knyttet til høyere skadefrekvens. Hør hvordan valg av aktivitet kan være en balanse mellom effektivitet og risiko. Uansett hvilken vei du velger, oppdag at alle former for bevegelse er bedre enn ingen bevegelse!
#313. HYROX - slik får du raskere tid! + litt filosofering om livet og om helse
I denne episoden dykker vi ned i helse, smerte og livets uforutsigbarhet. Espen skal snart inn til ny operasjon og filosoferer om livet. Vi går også dypt inn på HYOROX. Hva er det for noe? Hvordan fungerer det? Og ikke minst, en guide til hvordan du får raskere tid - hva du bør fokusere på og hvordan!
#312. Blir man mindre støl av stretching?
Er stretching virkelig effektivt for å redusere muskelsårhet? I denne episoden undersøker vi myten om stretching, og hvordan tidligere forskning har endret vår forståelse av muskelkraft og hypertrofi. Du vil lære hvordan moderat stretching påvirker prestasjonen din, og finne ut de sørgelige konsekvensene av overdreven stretching. Få innsikt i hvordan riktig bevegelighetstrening kan være nøkkelen til optimal funksjon og forhindre stivhet gjennom livet.
#311. Kraften i små endringer: hvordan forbedre livsstilen din
Vi tar en diskusjon som utfordrer normene i dagens samfunn når det kommer til helse og velvære. Med konkret fokus på hva vi må gjøre for å forbedre den norske befolkningens helse, stilles spørsmål ved systemet rundt overvekt, aktivitetsnivå og kosthold. Hvordan kan vi skape endringer? Og hvem har ansvar for å løfte bevisstheten rundt disse temaene? Dette er en episode som utfordrer lytteren deg til å tenke, reflektere og kanskje ta grep i eget liv for en bedre helse.
#310. Er dype knebøy virkelig farlige for knærne? Finn ut svaret nå!
Dype knebøy har fått et ufortjent dårlig rykte, men ikke la deg lure! Bli med når vi graver i historien og de vitenskapelige faktaene som omhandler knebøy-øvelsen fra 1960-tallet. Denne episoden avdekker hvordan feilaktige konklusjoner har ført til frykt og misforståelser. Uttalelser om at knebøy er skadelig for knærne blir belyst, og vi får innsikt i hvor avgjørende det er å trene med fullt bevegelsesutslag for effektiv muskelutvikling og skadeforebygging.
#309. Du må trene minst én time, tre ganger i uken!! ...eller må man egentlig det?
Vi tar et dypdykk inn i myten om hvor mye trening som faktisk kreves for å oppnå og opprettholde resultater. Med eksempler fra forskning, diskuterer vi hvordan du kan få mest ut av din tid med en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening, selv i en travel hverdag. Du vil få innsikt i hva som virkelig fungerer, og hvordan du kan tilpasse treningen din for å få frem de beste resultatene - uten å bruke uendelig tid på treningssenteret.
#308. Strake markløft vs. lårcurl-bevegelser – hva fungerer best?
Er strakemarkløft det eneste du trenger for å trene hamstrings/bakside lår? I denne episoden utfordrer vi denne myten og undersøker viktigheten av lårcurl-øvelser. Vi dykker dypt inn i anatomi, funksjonalitet og betydningen av lårkøl for en komplett trening. Lær hvorfor denne kombinasjonen er essensiell for både estetikk og skadeforebygging, spesielt for de som driver med ballidretter eller løping.
#307. Bygg muskelmasse uten frykten for å bli for stor
Er du kvinne og redd for å bli 'for stor' av styrketrening? I dag tar vi for oss den vanlige myten om at kvinner ikke kan trene uten å se ut som bodybuildere. Lytt til en grundig forklaring på hvordan muskelvekst fungerer og oppdag hvorfor både menn og kvinner kan trene styrke for å oppnå ønskede resultater. Vi utforsker effekten av trening, kosthold og anatomiske forskjeller mellom kjønnene!
#306. Blir man tjukk av toksiner? Hvordan mattrygghet og sprøytemidler påvirker helsen din
Har du noen gang lurt på om toksiner kan føre til overvekt? I denne episoden dykker vi ned i debatten om miljøgifter og deres innvirkning på kroppens fettlagring.
#305. Gir kondisjonstrening på tom mage bedre fettforbrenning? (bonusepisode)
Har du noen gang lurt på om kondisjonstrening på tom mage faktisk gir bedre fettforbrenning? Dette er myten vi ser nærmere på i dagens episode. Få innsikt i hva som virkelig teller for effektiv vektnedgang.
#304. Kondisjonstrening for travle liv: Er Guerilla Cardio svaret? (bonusepisode)
Er Guerilla Cardio svaret på kjapp fettforbrenning? Bli med i diskusjonen om denne treningsmetoden som lover intens innsats i løpet av bare fire minutter. Vi utforsker Tabata-protokollens opprinnelse, effektivitet for forskjellige treningsnivåer, og hvordan metodens popularitet har påvirket folks trening. Er det verdt å insentivere med skaderisiko og lite kaloriutbytte?
#303. Flat mage etter svangerskap, forbedre sexlivet med bekkenbunnstrening og mer
Vi fortsetter diskusjonen om flat mage - er dette mulig å oppnå etter svangerskap? om sammenhengen mellom bekkenbunnstrening og både kvinner og menns helse. Vi diskuterer viktigheten av å styrke disse musklene for å forbedre livskvaliteten, forebygge skader og styrke seksuelt liv. Vi går også innom teamet elektrorostimulering av muskler og om dette kan erstatte trening eller ikke.
#302. Punktforbrenning: Myte eller sannhet? (bonusepisode)
Er punktforbrenning en myte? I denne episoden går vi i dybden på debatten om lokal fettforbrenning og hva vitenskapen egentlig sier. Vi tar for oss historier om kjendiser som Britney Spears og deres trening, samt ser på ulike studie-resultater som kan understøtte eller motbevise påstandene. Oppdag hvorfor mange mener at det kan være mulig å miste fett på spesifikke områder, og hva som virkelig kreves for å oppnå synlige resultater i treningen.
#301. Avliv myten: Kan du trene deg til en flat mage? (bonusepisode)
Når det kommer til trening av magemusklene, er det ikke alltid så enkelt. Kan du trene deg til en flat mage? I dag ser vi på myter og fakta om magetrim. Er det mulig å trene nedre eller øvre magemuskulatur mer effektivt? Lytt til en grundig analyse av kroppens anatomi, fettlagring og hvordan ulike øvelser kan påvirke din magetrening. Bli med på en reise for å finne ut hva som virkelig fungerer for å oppnå en sterkere, strammere mage.
#300. Lytterspørsmål + slik trener du som helten fra filmen 300
I denne episoden når vi milepælen av 300 episoder, og feirer med en dypdykk i 300-treningsprogrammet fra filmen 300! Fra svette økter i Key West til lytterspørsmål om stretching og annet. Tusen takk til deg hjemme for at du lytter og for at vi nå har nådd 300 episoder sammen!
#299. Ikke gjør samme feil som jeg gjorde og unngå et liv med treningsskader
Opplev den rå ærligheten rundt livets utfordringer i denne episoden, hvor vi utforsker emner som ryggsmerter, rehabilitering og betydningen av teknikk innen trening. Vi dykker inn i personlige historier fra treningsmiljøet, hvordan vi takler smerte og skader, og hvor viktig det er å anerkjenne kroppens signaler. Få innsikt i hvordan man kan unngå de mest vanlige feilene vi alle gjør, og lær "hemmelighetene" til en bedre treningspraksis.
#298. Hva skal til for å bli en aktiv og livsglad 80-åring?
Vi tar en dypdykk i temaet aldring som en reise, hvor vi planlegger og forbereder oss på hvordan vi vil leve et godt liv når vi blir 80-åringer. Vi diskuterer hvordan trening, livsvalg og relasjoner former fremtiden vår. Møt utfordringene med gryende visjoner om livsglede og helse, og la deg inspirere til å tenke på hva det vil si å bli gammel på en aktiv og meningsfull måte.
#297. Oppdag hemmelighetene bak reps i reserve og maksimale resultater
I denne bonus-episoden dykker vi inn i temaet reps i reserve, og hvorfor det er viktig å forstå intensitetsstyring når vi trener. Vi utforsker hvordan kroppen tilpasser seg trening og hvorfor mange ikke presser seg hardt nok. Vi belyser forskjellene mellom hypertrofi og styrketrening, og gir deg verktøyene du trenger for å nå dine treningsmål.
#296. Er du livstrøtt? Om søvnproblemer, stress, aldring - slik tar du kontrollen tilbake
Har du noen gang opplevd å føle deg livstrøtt? I dag dykker vi ned i temaer som søvn, aldring og livets småkaos. Hva skjer med oss når stresset tar overhånd og når søvnmangel påvirker hverdagen? Vi deler personlige historier om slitenhet og livets utfordringer, fra snorking til søvnproblemer og om balansen mellom arbeidsliv og privatliv. I en tid hvor helse og livsstil er viktigere enn noen gang - bli inspirert til å ta tilbake kontrollen over ditt eget liv!
#295. Kilimanjaro, kosttilskudd, glede i treningen, barneoppdragelse og - skal vi legge ned podkasten eller ikke?
Trening, prestasjoner, og viktigheten for voksne av å opprettholde barnelek! I dagens episode går vi inn på temaer som aldersforandringer, om Espen er klar for å bestige Kilimanjaro, lytterspørsmål om kosttilskudd og mer. Vi drøfter også - skal vi fortsette med podkasten eller ikke..?
#294. Intervaller og 4x4
Hvordan kan 4x4 intervaller hjelpe treningen din? I denne episoden utforsker vi denne metoden for å øke VO2-max og ytelse. Vi deler Eva Marie Jensens suksess ved hjelp av en treningsapp, og vi ser på alternative måter å oppnå høyintensive minutter. Få innsikt i hvordan du kan optimalisere treningen din for best resultat.
#293. Er 30 minutter med trening nok for vektnedgang?
Føler du at du ikke går ned i vekt, selv når du spiser mindre? I denne episoden dykker vi dypere i hvorfor reduksjon av kalorier ofte medfører lavere aktivitetsnivå. Lær hvordan du kan kompensere ved å øke stegmengden og hvorfor trening ikke trenger å være tidkrevende. Bli med på vår plan for å logge 10 000 eller flere steg hver dag i august og se hvordan det kan påvirke aktivitetsnivået ditt positivt!
#292. Forstå kvinnefysiologi og menstruasjonssyklus for bedre trening
Vi dykker ned i den fascinerende verden av kvinnefysiologi og hvordan menstruasjonssyklusen påvirker trening og prestasjon. Fra humørsvingninger til energi og styrke, belyser vid de biologiske forskjellene mellom menn og kvinner når det gjelder idrett. Denne episoden gir innsikt i hvordan vi kan optimalisere ytelsen basert på vår unike biologi.
#291. Etikette på treningssenter, lytterspørsmål, riktig valg av løpesko, teknikk og HYROX
I dag snakker vi om viktigheten av god gymetikette, skade på grunn av feil løpesko, kaloriforbrenning i terrengløp og mye annet. Vi snakker mer om HYROX og vi tar for oss den krevende, men spennende Hyrox-treningen som Kine har kastet seg på, samt hvorfor riktig utstyr og teknikk er avgjørende for å unngå skader.
#290. Hvordan balansere kos og kontroll i ferien
I dag deler vi litt om hvordan du kan opprettholde et balansert kosthold og trening i ferien. Enten du tilbringer sommeren i regnfulle Norge eller på et eksotisk charterhotell, får du tips om alt fra å planlegge måltider til å henge med regelmessig fysisk aktivitet. Unngå feriefellene og lær hvordan små endringer kan hjelpe deg med å nyte ferien uten å gå på kompromiss med helsen.
#289. Sommertrening gjort enkelt: 5 Øvelser på 25 minutter
Få mest mulig ut av sommertreningen med et intensivt program som krever minimal tid og utstyr. Espen deler sitt personlige favorittprogram som inkluderer knebøy, strak markløft, benkpress, chin-ups og farmer's walk. Hver øvelse er nøye utvalgt for å gi maksimal effekt, og du vil bli utfordret til å øke vektene og å slå din egen rekord hver økt. Perfekt for deg som vil holde formen ved like i sommerferien!
#288. Feriedrodling om trening, prioriteringer og HYROX
Dette feriespesialen er fylt med refleksjoner mens vi dykker inn i temaer som barneoppdragelse, vår families livlige dynamikk og hvordan ferieforholdene på Kreta gir muligheten til å trene sammen. En episode som fremhever viktigheten av å ta vare på seg selv i en hektisk hverdag. Vi snakker også om Hyrox og Kines fremgang mot med dette.
#287. Fotballfrue og Lars-Kristian: Drømmer, treningsmål og balansen mellom trening, jobb og barn.
Familien Berg Eriksen, deler sine erfaringer og utfordringer rundt trening, livsstil og familieliv. Caroline og Lars-Kristian, som kombinerer løpeinteresser med nye mål innen Hyrox, gir innblikk i hvordan de balanserer treningsregimer og foreldreansvar, samt deres drømmer og planer for fremtiden.
#286. Veien til mestringsfølelse og å overvinne utfordringer
I dag dykker vi ned i viktigheten av mental og sosial helse, og hvordan fysisk aktivitet spiller en nøkkelrolle. Vi deler personlige historier om barns deltakelse i idrett, verdien av innsats og mestringsfølelse, og gir skryt til inspirerende trenere og mentorer vi har møtte langs vår vei. Hør om hvordan vi balanserer familieliv med trening, utfordringene ved å holde barna aktive, og hvorfor det er viktig å stå i ubehag for å oppnå resultater.
#285. Utforsk Vipassana med Alexander Ålerud: En reise til stillhetens kjerne og indre ro
Utforsk reisen til selvinnsikt med Alexander AAlerud, personlig trener og en av AFPT sine mest populære forelesere. Bli med når Alexander deler sin erfaring fra Vipassana, en ti-dagers stillhetsretreat der han utfordret sine egne grenser både fysisk og mentalt. Hvordan å stå i smerte og finne indre ro kan endre perspektivet på livet, og hva det betyr å møte mennesker uten fordommer.
#284. Fagkompetanse og fonuft på høyeste nivå. Stian Larsen om studier og overføringsverdi til ulike grupper
Styrketrening møter forskningsnerding når Stian Larsen deler innsikt fra sine mange studier, inkludert en banebrytende undersøkelse om leggekstensjon. Hør hvordan små forskjeller i utførelsen kan gi markant ulik muskelvekst og hvorfor etterlevelse av trening er essensielt for både helse og egen lykke. Vi utforsker også hvordan korrekt forståelse av muskelmekanikk kan gi bedre treningsresultater og forebygging av skader.
#283. Lavterskel treningstips: Hvordan komme i gang. Med PT Alexander AAlerud
I dag har vi med oss en av AFPT sine mest populære forelesere, Alexander AAlerud. Han har en utrolig reise bak seg i PT-bransjen, og i tillegg er han en favoritt blant våre studenter. Få innsikt i PT-verden: Alexander deler hvordan du kan starte med trening på en enkel måte, og hvordan små, realistiske mål kan føre til store endringer. Alexander deler sine beste råd for både trening og kosthold, og hvor viktig det er å ha en god veiledning fra start. Dette er en episode fylt med inspirasjon og med mange nyttige tips for hvordan enkle, lavterskel grep kan hjelpe deg selv eller kundene dine i gang med en sunnere livsstil.
#282. Er trening blitt for komplisert? La oss forenkle det
I denne episoden spør vi det store spørsmålet: Når ble alt så vanskelig? Fra Barefoot Running til periodisk faste – i dag belyser vi hvordan det å overkomplisere trening og kosthold kanskje er det største hinderet på veien til suksess. Hva er trikset for å gjøre ting enklere? Lytt i vei så finner du ut.
#281. Slik fullbooket introverte Simen sine PT-timer. Med en Personlig Trener fra 3T
Oppdag hvordan du kan lykkes som personlig trener gjennom historien til Simen fra 3T. Fra hans uventede overgang fra ingeniørstudier til PT-yrket, hvilke strategier han brukte for å bygge opp sin kundebase og om hvordan han tilpasser trenings- og kostholdsopplegg for forskjellige kundemålsetninger.
#280. Veien til suksess som personlig trener og som PT-leder - med Regionleder i SATS
Er du nysgjerrig på hvordan du kan lykkes som personlig trener eller som PT-leder i treningsbransjen? I dag snakker vi med regionansvarlig i SATS, Ida Sveinsson som deler verdifulle tanker og råd om lederskap, hvordan man får Personlige Trenere til å prestere best mulig, om hverdagen som personlig trener og mye mer.
#279. Online coaching
Ian Houghton forteller om sin reise med digitale verktøy og kommer med tanker, ideer og gode tips for deg som skal jobbe online.
#278. Lytterspørsmål: Rucking, kortisol og vektøkning, hårtap av kreatin og feedback til trening uten resultater
Du spør, vi svarer! Vi svarer på lytterspørsmål om rucking (gå med vekt), om man legger på seg i vekt av kortisol, mister man håret av kreatin og vi har litt feedback til en som ikke synes treningen gir resultater.
#277. Refleksjoner fra FIBO (treningsmesse), om løpesko og mer
Espen har vært på FIBO- verdens største helse og fitnessmesse og reflekterer derfra. Vi snakker også litt om sommeren som brått kommer på, om gode/dårlige løpesko og diverse annet.
#276. Slankemedisiner: fra en brukers perspektiv
Kine tar en prat med Jan Erik, PT-kunden hennes, som deler hans tanker og erfaring ved å bruke slankemedisiner. Er det "feil" å bruke slikt?
#275. Veien til ditt eget treningssenter. Hva VI hadde gjort og hvorfor.
Har du noen gang vurdert å starte ditt eget treningssenter? Det høres kanskje ut som en drøm for mange treningsentusiaster og virkeligheten er ofte mer komplisert. I denne episoden deler vi råd for hva VI selv hadde fokusert på, for å lykkes med et nytt treningssenter.
#274. Forskningen om tøyning: misforståelser, bevegelighet, skaderisiko og muskelvekst
Lurer du på hvordan tøyning påvirker kroppen din? Utforsk verdenen av tøyning og dens virkninger utover bare bevegelighet. Benjamin Christensen avdekker forskningen bak tøyning. Få et innblikk i vanlige misforståelser om stretching og skaderisiko, samt hvordan tøyning kan bidra til å øke muskelmassen.
#273. Hva er 'den beste øvelsen'? En teoretisk forklaring på individuelle forskjeller
I en verden med et utall av treningsøvelser og metoder, hvordan kan vi hva som er 'den beste øvelsen'? I dagens episode gir Espen et teoretisk innblikk i kroppens unike utforminger. Det er lett å glemme hvordan våre individuelle, anatomiske forskjeller spiller en rolle i hvordan en øvelse påvirker én person til en annen.
#272. Myo Reps for dummies: styrketrening tilpasset individet
Myo Reps for dummies, styrketrening tilpasset individet og refleksjoner rundt hvordan du kan optimalisere treningen din. Børge Fagerli, mannen bak Myo Reps, gjester Helsekoden.
#271. Hvordan bruke styrketrening for raskest mulig fettreduksjon?
Er du klar for sommerkroppen 2024? Espen utforsker hvordan du kan bruke styrketrening til å forbedre fettforbrenningen uten lange løpeturer, med et blikk tilbake på German Body Composition Training. Lær hvordan kombinasjonen av ulike treningsteorier og metoder kan hjelpe deg med å nå dine vektnedgangsmål.
#270. Vektreduksjon: er sprøyter "feil"? Og burde man ikke gå ned mer enn 0,5 kilo i uken?
Back from Africa! Fra afrikanske savanner til Norge - vi svarer på lytterspørsmål om vektreduksjon. Er slankesprøyter "feil"? Og under en vektreduksjon - burde man ikke gå ned mer enn 5 kg i uken?
#269. Oppnå maksimal gevinst: hvordan Kombinere Styrke- og Kondisjonstrening
Lurer du på hvordan styrketrening og kondisjonstrening påvirker hverandre og om de kan kombineres for optimalt resultat? Benjamin Christensen dykker bak sannheten bak mytene og gir deg nøkkelen til å oppnå dine treningsmål, enten det gjelder helse, muskelvekst eller kondisjon.
#268. Time under tension, NAC og glycin (en episode for de spesielt interesserte)
I denne episoden graver vi i konseptet time under tension og dets betydning for treningsresultater. Vi utforsker også to kosttilskudd, glysin og N-acetylsystein, og deres rolle for helseforbedringer. Denne episoden er en skikkelig "nerdeepisode"! 😁
#267. Lytterspørsmål: Nyttårsforsetter og det å bygge vaner, ADHD og om de som forstyrrer deg på treningssenteret
Vi svarer på lytterspørsmål: om nyttårsforsetter og det å holde på nye vaner, diskusjon om personlige erfaringer med ADHD og treningens positive effekter, samt om det å bli forstyrret på treningssentere.
#266. Trening og mental helse - en personlig treners reise fra et liv med opp og nedturer. Med Eric James Kurth
Hvordan balanserer man en karriere som personlig trener med utfordringene ved å leve med en bipolar lidelse? Eric James Kurt åpner opp om sitt liv, sine opp- og nedturer, og hvordan trening har spilt en rolle, ikke bare for hans fysiske, men også mentale helse.
#265. Oppnå drømmeresultater på treningssenteret uten å kaste bort tid
Kan man bruke mindre tid på trening og få mer tid til livet? Bli med på en tankevekker for hvordan du kan skape imponerende resultater på færre timer i uken.
#264. Fornuft eller følelser? Vi tar opp treningsdebatten fra NRK
Debatten om trening fra NRK engasjerer. Polarisering, arroganse, ydmykhet og forskning. Ytterst lite skaper så mye oppstandelse som debatter knyttet til vekt og helse - så også hos oss.
#263. Lytterspørsmål: Kuldeeksponering - er det vits? Og tips til bedre søvnkvalitet, så du slipper å våkne utslitt.
Er det vits i å lide seg gjennom kuldebad - og når bør eller bør man ikke gjøre det? Hvilke effekter kan kuldebad gi og passer det alltid for alle? Vi svarer også på et spørsmål om søvnvansker. Hva gjør man for å forbedre søvnen når man våkner opp og føler seg helt utslitt? Spørsmålene kommer fra Facebookgruppen vår.
#262. Hvilepuls: visste du at en litt lavere hvilepuls kan legge år til livet ditt? Slik tar du grep
Vi diskuterer hvilepulsens rolle for helsetilstanden, hvordan aktivitet påvirker hvilepuls, omega-3s effekt på helse, samt viktigheten av å opprettholde en lavere hvilepuls for generell helse.
#261. Gi deg selv et klapp på skulderen - oppsummering og skravling rundt 2023 - godt nytt år fra Helsekoden!
Vi reflekterer rundt livet og trening i året som har gått, samt hva vi ønsker å bringe med oss inn i det nye året. Vi diskuterer personlige treningsmål, viktigheten av å finne glede i treningen, og gir motivasjon til hvordan du kan fortsette din egen trening og utvikling.
#260. Fagtime: Muskelvekst og prosessene bak, med Stian Larsen, Benjamin Christensen og Tomas Fjeldberg
Lurer du på hvilke hemmeligheter kroppen din bruker for å få til muskelvekst, og hvordan du kan optimalisere treningen din for å oppnå dette? Vi diskuterer mekanismene bak muskelvekst, relevansen av å belaste muskler i forskjellige posisjoner, og hvordan varierte øvelser og treningsprogrammer kan tilrettelegges for optimal muskelvekst. Benjamin Christensen tar over roret i denne episoden, sammen med Stian Larsen og Tomas Fjeldberg.
#259. Jul, alkohol og helse
Er du klar for en åpenhjertig samtale om alkoholforbruk i julen og hvordan det påvirker oss? Vi tar et dypdykk i både positive og negative sider ved alkoholkonsum; om alt fra personlige minner knyttet til drikkevarer, til de sammensatte helseaspektene ved alkoholintak.
#258. "Let's talk about sex, baby"
Har du noen gang tenkt på at din fysiske form kan ha en direkte innvirkning på sexlivet ditt? Dagens episode tar for seg spørsmål mange er redde for å stille. Hvordan påvirker stress, trening, kosthold, og ikke minst – hvordan vi har det med oss selv – vårt seksuelle velvære? Vi svarer på spørsmål fra Facebookgruppen vår.
#257. Den perfekte uken - trening
Den perfekte uken. Neste steg i pyramiden er trening. Hvordan kan vi legge opp for en «perfekt uke»? Når du har lyttet på episoden, delta i, eller følg med på, den videre diskusjonen i Facebookgruppen vår.
#256. Slutter man å vokse av styrketrening?
Styrketrening og barn. Farlig eller bra? Vi svarer, etter beste evne, på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår.
#255. Teknologi og AI og digital oppfølging av kunder
Vil AI erstatte personlige trenere? Eller vil AI kunne hjelpe personlige trenere til å bli mer effektive? Vi tar en prat med Ian Houghton som blant annet utvikler AI-verktøy for personlige trenere.
#254. Helseserien del 6: Den perfekte uka
Vi har definert den perfekte uka og i denne episoden tar vi for oss de tre viktigste tingene på fundamentet av pyramiden; søvn, sosiale relasjoner og mat. I neste episode kommer de to siste; trening og «alt annet».
#253. Lytterspørsmål: Det perfekte livet og tester
I dag svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår.
#252. Fagtime: Crossfit! Med Benjamin Christensen og Soroush Jozani
Hva er forskjellen på Crossfit og Functional Fitness egentlig? Og har ikke Crossfit høyere skadepotensiale enn andre treningsformer? Benjamin Christensen og Soroush Jozani tar en fagtime om Crossfit: hva det er, om mytene og mye mer.
#251. Treningsfrue- influencer, mamma, Crossfit-atlet og kjæreste
I dag har vi tatt en prat Camilla Aastorp Andersen, for mange kjent som Treningsfrue. Vi snakker om hvordan trening og forholdet sitt til trening og livet endrer seg når man blir eldre, hvordan hun og mannen hennes Jørgen balanserer en travel hverdag og familielivet og mye mer.
#250. Fagtime: Knebøy! Med Benjamin og Stian
I dagens episode tar Benjamin Christensen og Stian Larsen over roret og hopper dypt ned i en fagtime om knebøy!
#249. Relasjoner, ensomhet, komplimenter og krenking. Når ble ting så farlig?
Relasjoner - og hvor viktig er det? Når ble vi så redde for å få og gi komplimenter og hvordan hjelpe seg selv eller andre som er ensomme?
#248. Helseserien del 5: Programdesign - slik lager du treningsprogrammet ditt for de neste 12 månedene
I dagens episode går vi igjennom hvordan du setter opp et program, og setter mål, for de neste 12 månedene.
#247. Programdesign for de kvalitetene vi trenger for å ivareta i livet, samt for å prestere
I dagens episode snakker vi om hvordan du setter sammen treningen din og hva du bør prioritere.
#246. Helseserien del 3: Hvordan går en ned i vekt? Vanskelige ting forklart og noen myter
Noen ting er vanskelige og noen gjør vi vanskelig...ere. Vi forsøker å bryte ting ned og tar opp noen myter.
#245. Å trene gjennom livet - Dean Somerset gir oss et sunt og logisk perspektiv
«If you are an athlete you must train hard because your job is on the line. If you are normal you have to train hard because your job is on the line”. Dean Somerset er med I dagens episode, og gir oss et sunt og logisk perspektiv på å trene gjennom livet.
#244. Helseserien del 2: Søvn og søvnhacking
Helseserien del 2: Hvordan kan vi hacke søvnen for best mulig helse?
#243. Helseserien del 1: Hva er helse og hvordan kan man objektivt måle dette selv?
Helseserien del 1 tar for seg hva helse er og hvordan man objektivt kan holde seg på kursen, hvilke mål vi kan ha og hvorfor. Hver måned vil det komme en ny episode med temaer som bygger på hverandre. Vi håper du følger oss.
#242. Minste effektive dose: hvor lite kan jeg gjøre og hvordan komme i gang etter en pause?
Minste effektive dose. Hva skiller styrke- og kondisjonstrening? Og hvordan kommer jeg i gang uten grusom stølhet?
#241. Hvorfor blir de beste best? Prestasjonsprat + mye mer relatert til utholdenhet, med Eirik Myhr Nossum.
Vi snakker prestasjon og prestasjonskultur med Eirik Myhr Nossum; Hvorfor nordmenn er så gode, hva er så spesielt med Petter Northug og andre topputøvere og hvordan forbedre eget VO2max.
#240. "Noen ganger er verre bedre". Tomas Fjeldberg om motgang og evnen til å holde ut
Noen ganger er verre bedre. En episode om å holde ut og ikke gi seg når ting gjør vondt og er vanskelig og om at suksess ikke alltid skjer over natten. Følelser, refleksjoner og viktige tanker om livet med Tomas Fjeldberg.
#239. HRV i ferien og sukkeravgiften
HRV, vin og søvn. Vil sukkeravgiften løse overvektsproblemet?
#238. Småbarnslivet og trening... hva nå?
Hvordan kan man få småbarnslivet til å gå opp samtidig som man ønsker å trene?
#237. Feriemodus og ferietips
Feriemodus og tips til hvordan få ferien til å bli best mulig. Hvor lite skal til og noen tips om hvordan en «normal» familie håndterer en sommerferie.
#236. Stress og søvn! En episode i samarbeid med podkasten "Bak Fasaden"
Det uuttømmelige temaet Stress og Søvn! Vi snakker blant annet om bra og dårlige sider med stress, litt om fysiologien bak og ikke minst, hvordan håndtere det.
#235. Alle virker å være uenige - finnes det noe grunnleggende for å lykkes med treningen? Hvordan få til endring?
Hva er det grunnleggende for å lykkes? Hvordan kan man vite hvor man skal begynne når alle er uenige? Hvordan få til endring?
#234. Faste i alle former og kritisk tankegang
Alt om faste. Børge Fagerli deler av sin kunnskap og erfaring rundt faste og ting du bør tenke på før du hopper inn i «fasteverdenen».
#233. Ultraprosessert mat og helse
Ultraprosessert mat og helse er diskusjon i hele samfunnet. Er alt svart og hvitt og finnes det noen måte å komme rundt dette på?
#232. Lytterspørsmål: Stretching, faste, hypropressiv trening, med mer!
Stretching: ja eller nei? Faste: bra eller dårlig? Hypopressiv tening: en kort update. Og...ukens groviser
#231. AI og kroppsbilde, moms på trening og er kosttilskudd bortkastet?
Igjen sier noen at kosttilskudd er bortkastet, man skal ha moms på trening og AI vil forverre kroppspress. Dette må vi ta en prat om...
#230. Bret Contreras: Mannen som fikk en hel verden til å trene rumpa
Bret Contreras, The Glute Guy”; Hvordan en mann endret hvordan en hel verden trener. Hipthrust, rumpetrening og treningssnakk med mannen som har strammet opp flere tights enn noen annen.
#229. Jenter og menstruasjonssyklus: Hva vet vi og hvordan bør jenter tenke rundt hvordan man skal trene gjennom syklus
Gina Flugstad Øistuen hjelper oss med å svare på hva vi vet om kvinner og menstruasjonssyklus, samt hvordan jenter bør jenter tenke rundt hvordan man skal trene gjennom syklus.
#228. Utholdenhet for dummies! Med Hans Kristian Stadheim
Hvorfor er utholdenhet så vanskelig og hvordan kan vi få dette til å bli enklere. Hans Kristian Stadheim gir sine synspunkter på hvordan vi kan «make sense of it all». Hans Kristian jobber som Head Performance Coach XCS - Great Britain Snowsport og som ressurstrener på langrennslaget i Norges Skiforbund.
#227. Slik optimaliserer du resultatene rundt muskelvekst, med Markus Haugen
Markus Haugen om hvordan vi kan optimalisere resultatene rundt muskelvekst.
#226. Juma Iraki om myter og sannheter og feil vi gjør i muskelvekst
Juma Iraki forteller om de største feilene vi gjør, hvor viktig det er å sette ting i riktig perspektiv og de største feilene vi gjør.
#225. Sentrumsløpet- til glede og forbannelse
Sentrumsløpet- helse eller ikke. Er all trening helse? Om å ikke gi seg når ting ikke går som planlagt.
#224. Lærdom halvveis i livet
I dag deler vi litt lærdom halvveis i livet. Ikke trening, ikke kosthold, men andre tanker om livet og livskvalitet.
#223. Eric Helms- en av verdens fremste forskere og autoriteter innen trening
Eric Helms; to timer med input fra en av verdens fremste treningsautoriteter. Hvordan en «unhealthy obsession» ledet til forskning som påvirker en hel verden, treningsvolum og resultater, styrke, muskelvekst og kondisjonstrening og hvordan og hvorfor han gjør hva han gjør. En mann som gjennom sin lidenskap hjelper oss å skape resultatene vi ønsker.
#222. "Protteiner...hvor mye trenger jeg a´?" og litt annet om mat
I dag svarer vi på et par lytterspørsmål som utbroderes til mer om mat. Vi snakker om frekvens, mengde protein, karbohydrater og fett, komplette og inkomplette proteinkilder og fordeler og ulemper med periodisk faste.
#221. "Båttom off pylamid" og det å gjøre få ting bra
Hva bør man fokusere på som base og tips rundt bedre utførelse, samt gjør, gjør bra og gjør optimalt... og selvfølgelig en god dose groviser.
#220. Intensitetssoner, pulssoner, HRV og Benjamins tanker rundt fordeling av intensitetssoner
Benjamin Christensen, fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener er tilbake for tredje gang på rad og svarer på enda flere lyttserspørsmål fra Facebookgruppen.
#219. Lytterspørsmål: Kan man trene styrke og kondisjon i samme program og få mest mulig ut av begge deler? Må vi ha hviledager ? + mye mer
Benjamin Christensen, fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener, svarer på lyttserspørsmål! Kan en trene styrke og kondisjon i samme treningsprogram og få mest mulig ut av begge deler? Må vi ha hviledager? Hvor stor innvirkning har kroppsvekt på VO2max og arbeidsøkonomi? Og mye mer!
#218. Lytterspørsmål: men jeg er jo for tung til å løpe - eller? + rucking, intensitetsstyring uten pulsklokke og mer
I dagens episode har vi med oss fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener, Benjamin Christensen. Vi snakker først litt om Benjamins overgang, som autoritet med fokus på styrke til nå å trene kondisjon for triatlon. Hva har han mistet av styrke? Hva er forskjellen? Selve lytterspørsmålene starter på 30 min og 30 sek. Der går vi inn på intensitetsstyring uten pulsklokke, om det å veie for mye er dårlig for løping, rucking og diverse annet.
#217. Regler, stress og om å følge med på seg selv
I dag snakker vi om det å sette regler stress og om å følge med på seg selv.
#216. Kan psykisk tress påvirke helsen? Hva skjer og hvordan gjøre noe med det? + litt om treningsklokke
Kan psykisk stress påvirke helsen? Hva skjer i så fall og hva kan en gjøre med det? Vi snakker også litt om ulike treningsklokker og deres ulike fordeler og ulemper.
#215. HRV og restitusjon
I dag snakker vi om HRV (heart rate variability, restitusjon og hva vi kan gjøre for å "fylle på batteriet".
#214. Lytterspørsmål: Viljestyrke og kontroll, spisedager, antall skritt og mer
I dag snakker vi om viljestyrke og kontroll, spisedager og antall skritt, samt refleksjoner rundt hvordan man kan manøvrere med minst mulig motstand.
#213. Trening i overgangsalder, hvordan holde kiloene vekk? Vi kårer også vinneren av en gratis utdannelse
I dag snakker svarer vi på et lytterspørsmål om trening i overgangsalder, om januarutfordringen (om hvem som har vunnet en gratis utdanning!), faste spalter og om årets utfordring til alle.
#212. Tabutema: menn og lave testosteronnivåer
I dag snakker vi om menn og det å ha lavt testosteronnivå og lavt stoffskifte. Vi deler litt tanker og funderinger rundt temaer som ofte er ganske tabu.
#211. Bonus: Hvilke prestasjoner bør man streve etter for helse?
Hvilke prestasjoner bør man streve etter for å balansere «helsehjulet»? I denne episoden går vi igjennom en rekke gode parametere du kan ta med deg tilbake, for å måle hvordan du ligger an, eller hva du må fokusere mer på, i treningen din.
#210. Lytterspørsmål: mer om den evige debatten rundt kondisjon og styrke, om progresjon og Angelo Siciliano
Vi svarer på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Mer om balansen mellom styrke og kondisjon, progresjon i styrketrening. I tillegg; litt om Angelo Siciliano, Mercedes Benz og Coca Cola.
#209. Lytterspørsmål: Den evige diskusjonen om styrke og kondisjon; beholde muskelmasse vs kondisjon og om fiskeolje
Vi svarer på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Vi diskuterer den evige debatten om styrke- og kondisjon; hvordan trene for å holde muskelmassen og kondisjonen, og litt om fiskeolje - er det bra eller dårlig for helsen?
#208. Velkommen til Helsekoden!! Og - litt om Instagramvennlige øvelser, litt latter og alt annet "over et kosteskaft"...
Velkommen til Helsekoden! Ja, du lytter fortsatt på AFPT podden - vi har bare byttet navn.
#207. Om "må" og "vil", forskning og effekt, grovis og kuriosa
Om «må» og «vil», trender innen helse, smil og kuriosa og løs prat om kost og nytte.
#206. Godt nytt år + en januar-utfordring!
Godt nytt år til deg og dine, nyttårsforsetter og en januar-utfordring til deg og dine. Helse behøver heller ikke koste mye. Vi snakker om hvordan du kan spise sunt, men billig!
#205. Magnus Haugan om en annerledes vei inn i studier, og om Crossfit og treningstips for det nye året
Magnus Haugan hadde en lengre vei inn i treningsbransjen enn ønsket, men kom til slutt dit han ønsket. Crossfit, treningstips og mye annet deles i denne episoden.
#204. Tips fra et langt treningsliv, de beste øvelsene og når har vi nok
Når har vi egentlig nok, treningstips fra et langt treningsliv og de beste øvelsene for hver kroppsdel og hvorfor.
#203. Flere temaer mikset i én episode- skiftarbeid, må man løfte vektene og hvorfor må vi unnskylde oss?
Må man løfte vektene? Hva er beste måten å trene på? Skiftarbeid. Flere temaer mikses i samme episode
#202. Jul fra oktober, motstand i livet og noen tanker rundt livet
#201. Long time no see. Smertestillende, forsøk på humor, turn, skjermtid og livet
Long time no see. Smertestillende, forsøk på humor, turn, skjermtid og livet. Kine og Espen møtes igjen etter flere uker og plukker opp tråden på hva som har skjedd siden sist og litt filosofiske diskusjoner rundt det som kan oppleves som strenge livsvaner.
#200. Slik blir du en bedre løper - med Andreas Skjetne
En av de mest lærerike episodene noen gang er denne samtalen med Andreas Skjetne, om hvordan man blir en bedre løper. Bør absolutt lyttes på!
#199. Coaching og helse. Soroush Jozani om de ti fysiske ferdighetene
Coaching for helse. Hva er forskjellen på dette kontra trening for prestasjon. Hvilke fysiske ferdigheter finnes for det vi kaller helse og hvordan tenke rundt disse? Soroush Jozani fra CrossFit Asker gir deg refleksjoner og tanker rundt dette og livet.
#198. Over 70 og trener Crossfit...?
Turid og Bjørn er over 70 og trener Crossfit. Vi tar en prat om hvilke tanker gjør de seg rundt alder, trening og helse. Og ikke minst, hvilke råd har de til personlige trenere som ønsker å lokke kunder i moden alder.
#197. Lars Mæland - en fantastisk ressurs som menneske og i bransjen
Lars Mæland – mannen som får de fleste til å blekne. Verdier, væremåte, erfaring, pedagogikk og menneskelige egenskaper som er noe å streve etter. Her får vi litt om hans bakgrunn og hans erfaring fra trening av alpinlandslaget.
#196. "Bro"podden- kroppsbygging, myter, historier og ideer innen trening
En Bro-pod med synspunkter, meninger, ideer, myter og fri prat rundt trening med fokus på prestasjon.
#195. Brad Bose-mannen bak PT School og Iron Man (Robert Downey Jr)
Brad Bose - mannen bak PT School og treneren til Robert Downey Jr; om tidlige år i bransjen, hvordan lykkes som PT og refleksjoner rundt bransjen.
#194. Slik burde personlig trenere og treningssentre markedsført seg selv - markedssjefen i EVO, Andreas Skjetne, deler sine tips og refleksjoner
Hvordan burde du som Personlig Trener og treningkjedene markedsføre seg selv? Andreas Skjetne, markedsjef i EVO, er en av suksessfaktorene til EVO og en av de menneskene med mest integritet jeg kjenner. Her deler han sine refleksjoner rundt Personlig Trening, markedsføring, salg og treningsbransjen sin fremtid.
#193. FNs bærekraftmål for helse og utfordringern rundt diffuse utsagn og "stammespråk"
Hva er FNs bærekraftmål for helse og er de oppnåelige? Hvordan kan man få frem budskapet når det farges så veldig av «stammespråket» vi har?
#192. Lytterspørsmål om ernæring - Juma Iraki og Markus Haugen svarer!
Juma Iraki og Markus Haugen besvarer en rekke spørsmål om ernæring; periodisk faste, hva skjer når kroppen går på underskudd over tid + masse annet.
#191. Lytterspørsmål: Bakers cyste, og er kosttilskudd "farlige"?
Kan kosttilskudd være negativt? Hvordan håndtere Bakers cyste? Og litt om livet.
#190. Bransjedirketøren i VIRKE om treningsbransjen i dag, gjennom pandemien og tankene rundt fremtiden
Bransjedirektøren Mee Eline Eriksson fra VIRKE om treningsbransjen gjennom pandemien, utfordringer i dag og tanker om fremtiden og helse.
#189. Lytterspørsmål: Optimal rening for helse, tips til en løper og styrketrening og mat for unge
Vi svarer på spørsrmål fra Facebookgruppen vår. Hvordan trene for helse, styrketrening og mat for barn, GOMAD og livet.
#188. Tisser du på deg når du trener? Hypopressiv trening- en spennende samtale om et emne som anses som litt tabu
Hyporpressiv trening. Hvordan kan denne typen trening bidra til bedre sexliv, bedre stabilitet, bedre prestasjon og smerter? Her får du en fantastisk innføring i et lite diskutert tema. Kanskje det er på tide at vi ser verden med litt nye øyne?
#187. Lytterspørsmål: Homonculus, restitusjon og magetrening
Hvem i alle verden er Homonculus og hvordan påvirker den restitusjon? Hva tenker vi rundt restitusjon og magetrening. Vi svarer på spørsmål fra Facebookgruppen vår.
#186. Markus Haugen - en av fremtidens store treningsautoriteter?
Markus Haugen kan muligens være en av de menneskene som vil bli fremtidens autoritet innen trening. I denne episoden blir vi kjent med mannen bak kunnskapen og hva som driver han.
#185. Overlegen om små, enkle grep, for store forbedringer i helsen din!
Norsk folkehelse; hvordan ligger den an, hva er bra, hva er ikke bra og hvilke grep kan vi både selv, og staten ta, for at den skal bli bedre? Espen diskuterer med overlege i indremedisin på akuttmottaket Kalnes, Adeel Anwar.
#184. Nyfunnet løpeglede? Kindle og podcaster og hvordan komme i gang etter sommeren
Har Espen funnet løpegleden? Er det slutt på å lide seg gjennom turene? En «ny» tanke rundt løping kan kanskje hjelpe, i tillegg til litt Celine Dion og hvordan komme i gang etter sommeren.
#183. Tenåringen er tilbake! En 14-årings synspunkt på treningsglede, mat, kropp og utfordringer
For to år siden var Kamilla 11 år og hadde noen synspunkter på mammas mat. Nå, to år etter, er hun ikke fullt så pratesalig, men har fortsatt noen interessante synspunkter som vi som ikke er tenåringer har godt av å høre. Treningsglede, mat, kropp og utfordringer er temaer som diskuteres.
#182. Lytterspørsmål: Bør man trene nære og kjære? Og hvor viktig er holdning?
I dagens episode svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Bør en holde seg unna å trene kjæreste, familiemedlemmer og de som står nærmest? Og hvis ikke, hva bør en tenke på for å unngå gnisninger? Og hvor viktig er egentlig holdning?
#181. Lytterspørsmål: Elektrolytter, løping og Padel
Er det nødvendig med elektrolytter, hvordan går det med løpingen og hvorfor er vi ikke mer aktive. Er «Entertrainment» den nye tingen? En episode fra Alcudia med 36 år gammel historie.
#180. Veien mot Oslo Marathon: Hva skal til? Hvordan løper jeg raskest mulig? - Benjamin Christensen svarer.
I dag handler det kun om løping og vi med oss fagmann, personlig trener, forfatter og triatlonløper Benjamin Christensen. Hvordan skal du trene hvis du ønsker å løpe raskest mulig på Oslo Marathon (eller generelt løpe raskere)? Hva kreves det, rent fysisk, av deg for å kunne løpe? Hva trenger en av utstyr og mat? Er det ikke dyrt? Hvilke måleenheter og funksjoner skal en bruke på treningsklokka - eller trenger en i det hele tatt en treningsklokke?
#179. Lytterspørsmål: Flat mage? - vi fortsetter diskusjonen! + hvordan selge sine PT-tjenester til bedrifter og deres ansatte
Vi har fått inn mange flere spørsmål om flat mage og forsetter i dag på denne diskusjonen. Vi fikk også spørsmålet, "kunne ikke bedrifter spart mye på å anssette PT’er for å følge opp ansatte?". Dette svarer vi på - og mye mer til.
#178. Gratulerer med dagen, Tommy og Pernille
Gratulerer med dagen, Tommy Lande og Pernille Kaldhussæther!
#177. Bør jeg strekke ut på toppen? + mer om styrke og løping
Bør man egentlig strekke ut bena på toppen av en benpress? Hva er fordeler og ulemper med å ta pause mellom repetisjonene. Er løping og styrketrening kompatible eller stjeler den ene fra den andre? Hvordan mener Espen man bør trene styrke om man skal bli bedre i å løpe?
#176. ADHD og trening og en CHALLENGE til deg
Hvordan påvirker ADHD og medisiner effekten av trening og er ADHD egentlig bare negativt? I tillegg lanserer vi en liten challenge for deg den 17.september 2022.
#175. Tabu-episoden: inkontinens, hypopressiv trening og testosteronnivåer
Tabu episoden: inkontinens, hypopressiv trening og lavere testosteronnivåer hos menn. En åpen diskusjon om utfordringer for både kvinner og menn.
#174. Lytterspørsmål: Falsk isjias, ødelegger stillesitting for all trening? - og viktigheten av mennesker
I dag svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hvordan kan man hjelpe om man har «falsk isjias», ødelegger stillesitting all trening, viktigheten av mennesker og å le og motivasjonene til å gjøre det man burde.
#173. Skjermtid, nye råd om aktivitet og magen som ikke vil bli flat
En time skjerm om dagen...? Helsedirektoratet har kommet med nye råd og skjermtid og aktivitet for barn. Vi snakker også om «magen som ikke vil bli flat».
#171. Tyngre trening og skader og proteinpulver - ja eller nei? Fra solnedgangen i Otta!
Vi sitter i solnedgangen på Otta mens vi snakker om det sosiale i treningen, tyngre trening og skader ved dette, samt litt om proteinpulver - ja eller nei?
#170. ABEL- på vei til å revolusjonere treningsoppfølging?
I dagens episode tar vi en prat med Simon Laugsand fra ABEL. ABEL er en alt-i-ett-plattform for coaching, oppfølging og regnskapsføring. Her får vi høre mer om det som kanskje er på vei for å skape en liten revolusjon for PT'er innen treningsbransjen.
#169. Ytringsfrihet, diastasis recti, bærekraft og ukas grovis
«Mange» tilbakemeldinger vil ha ukas grovis, ytringsfrihet og Will Smith, diastasis recti, bærekraft og AFPT weekend.
#168. Lytterspørsmål: hva vil det si å "lykkes som PT", kondisjon for helse, 16 weeks of hell og mye annet!
I dagens episode svarer vi på en bråte med lytterspørsmål! Hva vil det egentlig si å "lykkes som PT"? Hva synes vi om 16 weeks om hell? Treningsprogram for kunder, kondisjon for helse, ny benpress og mye annet.
#167. Slik får du dine første PT-kunder! ...og lokker de tilbake etter treningspause
I denne episoden snakker Kine med Henning Holm om hva som skal til for at du som PT får bygget opp en kundelisten din. Er det virkelig umulig å å få kunder og slutter de fleste som PT etter utdanning? Statistikken sier klart nei og her får du vite både hvordan du lokker inn dine første kunder, men også hvordan du lokker folk tilbake på trening etter en tid med pandemi og treningspause.
#166. Lytterspørsmål: Fordeler og ulemper ved faste, om trening og mat etter stor vektreduksjon og litt om AFPT weekend
I dag svarer vi på lytterspørsmål om fordelene og ulempene ved faste, om trening og mat etter stor vektreduksjon og litt om AFPT weekend.
#165. Lytterspørsmål: Tips etter ekstrem vektnedgang, periodisering, tips ved Asbergs syndrom ++
I denne episoden besvarer vi mange lytterspørsmål. Tips etter ekstrem vektnedgang, periodisering, usikkerhet rundt trening og mat og tips ved Asperger syndrom.
#164. Tilbake fra Afrika og om restitusjon og endringer
Tilbake fra Afrika med nye opplevelser, manglende motivasjon og tips om restitusjon og endring av treningen.
#163. Vi diskuterer noen av de vanligste spørsmålene vi får inn. Bonusepisode med Ian Houghton.
Ian Houghton og Espen Arntzen diskuterer noen av de vanligste spørsmålene vi har fått gjennom årene relatert til trening, kosthold og helse. Episoden er på engelsk.
#162. Hvor hardt og hvor mye må man trene? Er stretching bra eller dårlig? Og om trening for golf - med Ian Hougton.
Denne gangen gjester Ian Hougton oss igjen. Vi snakker om et nytt konsept i treningsbransjen, litt lytterspørsmål om hvor hard og hvor ofte man må trene, om stretching er bra eller dårlig, vi snakker om trening for golf og så avslutter Ian med tre utfordringer til lytterne.
#161. Sommerkroppen del 6: De siste fire månedene i programmet vårt, måned 9, 10, 11 og 12
I denne episoden gir vi deg de siste fire månedene av programmet frem mot sommeren, måned 9, 10, 11 og 12. Se lenke under for å laste ned programmet tilhørende disse månedene.
#160. Slik gikk han ned 23 kg på ett år - uten å trene. Med podkastprodusenten vår Robert Shaw
I dagens episode har vi med podkastprodusenten vår Robert Shaw som gjest. Han gikk ned 23 kg på ett år helt uten å trene. Her deler han hvordan han fikk til dette og kommer med noen lure tips og triks for vekttap, motivasjon og kosthold.
#159. Nye målsetninger og om å sette pris på det man har
Vi diskuterer nye målsetninger og hvordan sette pris på det man har. Vi kommer også med en apell til dere om å dele deres mål og å hjelpe hverandre til å komme dit.
#158. Hvordan trene etter prolaps og litt om livet
Hvordan trene etter prolaps og livet hos The Arntzens med Corona i huset.
#157. Morten Rasch Arnesen- Norgesmester i Functional Fitness
Morten Rasch-Arnesen er Norgesmester i Functional Fitness. I denne episoden forteller han litt om sporten, egentrening og ambisjoner og om livet.
#156. Inspirasjon til treningen i 2022
Backstreet Boys og inspirasjon. Mange trenger en inspirasjon til treningen og her kommer en mengde utradisjonelle utfordringer i tillegg til tips på hvordan du ikke behøver å miste de resultatene du allerede har klart å skape.
#155. Sommerkroppen: del 5! Pluss mer om kroppspress og GODT NYTT ÅR!
Tilbake i det nye året med måned 8 i 12 måneders programmet, som er del 5 av programmet hittil. Under finner du lenkene til de andre episodene i denne serien. Vi fortsetter også på diskusjonen vi hadde rundt kroppspress fra episode 153. Under finner du lenker til de tidligere Facebookinnleggene hvor denne diskusjonen startet og til episoden hvor vi tok opp dette. Og GODT NYTT ÅR!
#154. 10 for 22: 10 tips som kan gjøre 2022 til ditt beste år hittil! ( "Julespesial", del 2 av 2. )
I dag får du del 2 av 2 av julespesialen. Vi kaller den "10 for 22", for her får du 10 tips som kan gjøre år 2022 til ditt beste år hittil!
#153. Kroppspositivisme. En diskusjon rundt kroppspress, kleskoder og kroppsbilde
Kroppspositivisme! Vi tar diskusjonen om det rundt kroppspress, kleskoder og kroppsbilde etter å ha fått flere interessante spørsmål i Facebookgruppen vår. Her finner du det originale innlegget. Bli med å diskuter!
#152. «Julespesial», del 1 av 2. Hva er normal utholdenhet, noen nyttårsforsetter og diverse som egentlig ikke har så mye med julen å gjøre.
I dag har vi en julespesial! Vi svarer på noen lytterspørsmål; hva er normal utholdenhet og hva har vi lært av å drive med podkast? Vi tar også opp noen nyttårsforsetter - og så klart også diverse som ikke har så mye med julen å gjøre. Til slutt leder opp med det som blir del 2 av julespesialen (om to episoder, ikke neste); "10 ting jeg i dag anser som avgjørende for trening, helse og livskvalitet".
#151. Frank Zane, kroppsybyggeren, tre ganger Mr. Olympia, filosofen og hans tanker og perspektiver
Frank Zane var verdens beste kroppsbygger i 1977-79. Hans perspektiv på trening og helse er verdt å høre og i denne episoden går vi gjennom både historie, meditasjon, trening og ernæring samt noen gode perspektiver på livet.
#150. Trening på tom mage og må en spise frokost? Og back by "unpopular demand" - Kine og Espen drodler om livet og situasjonen i Norge
Espen svarer på et lytterspørsmål om det å trene på tom mage. Og hvor nødvendig er det å egentlig å spise frokost? Sånn ellers har Espen fått storstilt feiring til 50-årsdagen sin, Kine og Espen drodler generelt om livet og Kine har noen meninger rundt budskapet om den nye nedstengningen i Norge.
#149. Turnlærer Lasse Hauser deler sin erfaring med trening av barn, samt sin egen reise til en bedret livsstil
I denne episoden møter vi Lasse Hauser, som leder Nedre Glomma Turn. Han deler sine gode kunnskap og erfaring rundt trening av barn OG sin egen reise til en bedret livsstil og endret kroppsammensetning.
#148. Årets personlige trener i NSCA 2016, Nick Tumminello, en trener med perspektiv
Nick Tumminello ble i 2016 kåret til årets personlige trener av NSCA (National Strength and Conditioning Association). Han har gjestet AFPT ved flere anledninger og i denne episoden deler han av sin enorme erfaring og kunnskap og gir et nødvendig perspektiv på personlig trening.
#147. Inspirasjon fra kjøkkenet, på treningen og fra livet - med Charlotte Akselsen
Charlotte Akselsen er tilbake. Hun jobber som PT på fulltid i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden, samt at hun veileder hos bedrifter. I dag henter vi litt inspirasjon fra kjøkkenet, på treningen og ikke minst om hvordan Charlotte alltid ser på livet som halvfullt - selv da livet ble snudd på hodet når hun og mannen fikk den sjokkerende beskjeden fra legen om at han skulle dø.
#146. Lytterspørsmål: Deload, glutenintoleranse og trening ved sykdom
I dagens episode tar vi imot lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Vi snakker om deload, trening ved sykdom og gluteinintoleranse.
#145. Lytterspørsmål: Om mat, kosthold, proteininntak, prosessert mat og mer.
I dag har vi fått opp diverse lytterspørsmål som vi svarer på. Noe av dette er om ulike dietter, om sensitive mager, proteininntak, prosessert mat og mer.
#144. Alan Aragon om dietter, vektreduksjon, muskelbygging, kosttilskudd og forskning
Alan Aragon - en av verdens fremste ernæringsautoriteter, om hvorfor forskning er viktig og hvorfor man med samme utdannelse noen ganger ser helt ulikt på ting. I tillegg diskuterer vi ulike dietter med fordeler og ulemper, hvordan gå ned i fett og bygge muskler og litt om kostilskudd.
#143. Slik selger du flere PT timer! Med Henning Holm
Henning Holm deler sine best tips når det kommer til å lykkes som personlig trener. I tillegg sper vi på med noen tanker om utholdenhetstrening og trening av barn.
#142 "What the fuck"- hvor er verden på vei? Overvekt, sykdom, velferd, levealder og det norske velferdssamfunnet
En engasjert diskusjon rundt overvekt, sykdom, velferd, levealder og det norske velferdssamfunnet og hvor vi er på vei.
#141. Dean Somerset - vanskelige temaer innen trening gjort enkelt; Knebøy, ryggplager og mye mer
Dean Somerset har gjestet AFPT ved flere anledninger som foreleser ved både digitale workshops og vår AFPT Convention. I denne episoden deler han sin ekstremt gode evne til å ta vanskelige tema og gjøre de enkle. Vi snakker om dype knebøy, ryggplager, benkpress og skulderplager, helse og bevegelighet.
#140. Lytterspørsmål: Stretching, trening med ryggplager og mer
I dag svarer vi på lytterspørsmål. Vi snakker blant annet om stretching, trening med ryggplager, litt om barneidrett og vi kommer med en liten appell til vår nye statsminister og finansminister.
#139. Lytterspørsmål: Antall skritt om dagen, motivasjon og proteiner igjennom melkeprodukter
I dag tar vi opp diverse lytterspørsmål. Hvor mange skritt om dagen må en ta? Holder det med proteiner fra melkeprodukter? Vi tar en prat om motivasjon (eller mangelen på det) og vi har selvfølgelig også med dagens fremsnakk.
#138. Dan John - en legende innen styrkesport
Dan John er en av de store legendene innen styrkesport. Som 64 åring er han fortsatt en av de menneskene Espen respekterer mest. Ikke bare som trener, men hovedsaklig som menneske. Her deler han av sine mange ti-år med erfaring om trening, filosofi og livet.
#137. Samir Bannout; Mr Olympia 1983- 38 år etter
I 1983 var Samir Bannout verdens beste kroppsbygger og vant Mr Olympia. Nå, 38 år etter, deler han sin historie og sine syn på kroppsbygging og gir noen tips om hvordan man skaper resultater.
#136. Spiseforstyrrelser allerede fra ung alder - møt Viktoria og hør hennes historie
Dagens gjest er ei jente med en historie med spiseforstyrrelser allerede fra svært ung alder. I tillegg møtte hun på en motivasjonssvikt etter en tilfeldig skade senere i livet. Møt Viktoria og hør hennes historie.
#135. "Liten mus spiser lite ost" og verdien av å eie egen kunnskap
I dag snakker vi om verdien av å eie egen kunnskap. Vi tar også en gjennomgang og en diskusjon rundt et nytt forskningsstudie som viser at kost og aktivitetsendring er vanskelig.
#134. Lytterspørsmål: Vi besvarer spørsmål rundt ernæring
I denne episoden besvarer vi noen lytterspørsmål rundt ernæring. Hva er gode proteinkilder? Hvor mange kalorier er det i gode boller? Du spør, vi svarer.
#133. Muskelvekst - hvordan øker du den mest mulig? Et utdrag fra en digital workshop
I dagens episode får du et utdrag fra en digital foredrag som Espen holdt for Arctic. Her handler det om Muskelvekst - hvordan øker du den mest mulig? Kanskje får du noen nye perspektiver. Her går vi dypt inn i faget.
#132. Sommerkroppen, del 4! Vi for oss måned 5,6 og 7 som tar deg helt frem til nyttår
Vi er nå på del 4 av prosjekt "Sommerkroppen"! I dag tar vi for oss måned 5,6 og 7 som tar deg helt frem til nyttår. Trykk her så finner også et Exceldokument som skisserer opplegget så det skal være enklere å forstå.
#131. Lytterspørsmål: Strong Lifts, belastningsskader over tid, samt litt Kine-spørsmål
I dag fortsetter vi med å svare på lytterspørsmål, blant annet en større oppklaring av Strong Lifts, samt litt om belastning og belastningsskader over tid - kjører du "høykvalitetsbil" eller ikke?
#130. Er disse metodene "hypet" opp eller er det noe i de?
Disse «hypede» metodene. Hva ligger bak de? Et forsøk på litt forenkling for å fjerne forvirringen.
#129. Lytterspørsmål: er 10 reps rett eller feil? Samt "guttas regler" og litt enkel hverdagsprat og humor
Tallet 10! Hva er det med tallet 10 - er 10 reps rett eller feil? Espen har også funnet frem "guttas regler" og vi snakker litt høyt og lavt om det hverdagslige. Vi trenger osgå hjelp fra deg!
#128. Charlotte sluttet i jobben for på bli PT. Hun deler om sitt bytte av yrkesvei og hvordan hun har lyktes som PT
Gjest i denne episoden er Personlig Trener Charlotte Akselsen. Hun forteller hvordan hun som voksen byttet yrkesvei, utdannet seg til PT og hvordan veien har vært. En absolutt suksesshistorie, en dose ærlighet og litt trening!
#127. Street workout og Calisthenics- hvordan bruke dette i din egen trening
Calisthenics/kroppsvektstrening; Hva i all verden er dette? Love Andersson, med NM-gull i muscle ups forteller deg hvordan du kan bruke denne treningsformen i din trening, for å beherske egen kroppsvekt.
#126. Enda mer om søvn, anbefalte podkaster og fremsnakk
Enda mer om søvn. Hvorfor- fordi det trolig er det viktigste av alt. i tillegg noen tips om ulike podkaster og fremsnakk som fortjenes.
#125. Barnløshet og prøverør - følelseladede og vonde temaer. Hvordan håndterer man en slik situasjon?
Barnløshet og prøverør, temaer som er følelsesladet og vanskelig for mange. Emma-Julie johannesen Bjørsvik deler sin reise gjennom gjentatte prøverørsforsøk og den store gleden over å nå ha en ett-åring i hus. Hvordan håndterer man dette og hva har trening betydd gjennom reisen?
#124. Sko, treningsklokker, behovet for hvile, ulike personlige egenskaper og dagens fremsnakk
I dag deler Espen og Kine sine favoritt treningssko, klokker og andre hjelpemidler, de snakker om behovet for hvile og stillhet og har en god dose med fremsnakk!
#123. Sommerkroppen, del 3: Maksimal styrke
Vi er nå på del 3 av Sommerkroppen! Ren styrke er en forutsetning for mye og dette er månedens fokus.
#122. Kundeservice - hvordan sikre at en ikke ender i vanskelige situasjoner + litt om lange slanke muskler
Kundeservice - hvordan unngå pinlige situasjoner og misforståelser og kan en trene seg til lange, slanke muskler?
#121. Meget uhøytidelig prat om overgangsalder og pre workout
En uhøytidelig prat om overgangsalder, preworkout og forhåpentligvis noe som gjør at du smiler inn i helgen.
#120. Det er insulinet sin skyld, eller...? Vektoppgang med diabetes og årsakene bak
Det er insulinet sin skyld at jeg går opp i vekt, eller....? Vi dykker litt ned i detaljer rundt vektoppgang og diabetes.
#119. Et nytt forsøk på lytterspørsmål: totalbelastning, droppfot, behovet for nettverk og mer
I dette nye forsøket på lytterspørsmål tar vi opp temaer som totalbelastning, droppfot, behovet for et nettverk og mye annet. Og selvfølgelig ødelegger Espen magien med ukas grovis, men reparerer forhåpentligvis med litt fremsnakk og det han selv kaller humor
#118. Lytterspørsmål del 2: Artrose, stabilitet og flere temaer
Et dårlig forsøk på en kort episode, men vi får i det minste gjennomgått lytterspørsmål som ønsket. Artrose, stabilitet og flere temaer gjennomgås med en noe mer stresset Kine enn vanlig.
#117. Lytterspørsmål (mage og kropp, stress og mas) og drodling om livet
Lytterspørsmål og stor drodling om livet. Vi tar opp noen spørsmål om mage og kropp, stress og mas og mye annet.
#115. Barn, vektproblematikk, helseutfordringer og den typiske PT kunden
Sykepleier, helsesøster og «Dronningmoren» Anne Cathrine Borge-Skar gir sine innspill om barn og vektutfordringer, kommunikasjon, helseutfordringer og hvordan det er å være «den typiske PT kunden».
#114. Treningsprogram for kvinner og veldig mye på hjertet
Vi setter opp et nytt treningsprogram for jenter/Kine! Espen har også veldig mye på hjertet i dag og vi diskuterer samfunnet og mye annet. Har du også forslag til gjester, ønsker å være gjest selv eller har forslag til temaer vi bør snakke om? Ta kontakt med oss i Facebookgruppen vår.
#113. Lytterspørsmål: fotstilling i knebøy, repetisjoner for muskelvekst, fettforbrenning og frekvens
Flere lytterspørsmål: fotstilling i knebøy, repetisjoner for muskelvekst, kondisjonstrening og fettforbrenning og treningsfrekvens. Vi starter episoden med en liten "rant" så selve lytterspørsmålene starter på tiden 18:50.
#112. Lytterspørsmål: kvinners syklus, chins og pullups, markløft fra gulv eller stativ og fleksjon i korsryggen
Lytterspørsmål: hvordan skal en ta hensyn til kvinners sylus? Er det noen forskjell på chins og pullups? Hva er best, markløft fra stativ eller gulv?
#111. En liten innføring i og rundt stabilitetstrening. Hva er det og hvorfor er det viktig?
En liten innføring og prat rundt stabilitetstrening. Hva er core? Hvordan er historikken knyttet til magetrening og hvorfor er det viktig.
#110. Besseggen, naturopplevelser og akillesbetennelse
Kine og Espen har gått Besseggen! Vi snakker om flotte naturopplevelser i vårt vakre land, jogging og tap av muskelmasse, akillesbetennelse, forhindring av skader og litt om kortreiste matopplevelser.
#109. Liveepisode: lytterspørsmål. Hvor mye kreves, hva gjør en om partneren har blitt usunn og litt generell prat om ulike temaer
En live-episode med lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hvor mye skal til for å få resultater? Hva gjør en om partneren har blitt latere? I tillegg litt generell prat om anerkjennelse og livet generelt.
#108. Sommerkroppen, del 2: Vi planlegger måned to og tre på reisen mot helårskroppen
Vi fortsetter reisen mot helårskroppen! Her har du sommerens program, i det som er måned to og tre av vår 12 måneders reise mot å nå helårskroppen.
#107. Treningsbransjen post-corona på godt og vondt
Treningsbransjen post-corona. Hvordan tror vi bransjen ser ut når verden er tilbake til det normale? Henning Holm deler sine erfaringer og synspunkter - og med mer enn 20 år i bransjen, hvem er vel ikke mer kvalifisert enn ham.
#106. Shit, jeg blir eldre - hva nå? Hvordan trener en gjennom de ulike fasene i livet?
Shit, jeg blir eldre. Hvordan trener en gjennom de ulike fasene i livet: den unge spreke, den som ønsket han/hun var ung og sprek, den som knapt husker han/hun var ung og sprek. I tillegg, tabu om overgangsalder for menn og kvinner.
#105. Kjønnsroller, hvor legger en listen for livet, sommertrening og slåssing med iPad
Kjønnsroller, sommertrening og slåssing med iPad. Etter et kort avbrudd er vi tilbake og diskuterer kjønnsroller, hvordan en kan trene gjennom sommeren for ikke å miste resultater og noe om hvor en legger listen for livet.
#104. Lytterspørsmål med en tvist! Cathrine Back og Espen er gjest i podkasten Bak Fasaden
Dagens episode er hentet fra podkasten "Bak Fasaden - Livet, hud og helse med @tm.Ine". Dette er episode 34 ved navn "To av Norges dyktigste PT’er om trening, kost og mental hvile", hvor Cathrine Back og Espen var gjester og svarte på innsendte lytterspørsmål. De var så snille og lot oss få publisere episoden i AFPT podden, tusen hjertelig takk for det!
#103. Funksjonell trening; hva er det og hvordan benytte det i treningen?
I dagens episode tar vi et dypdykk inn i funksjonell trening. Hva er det egentlig, hvordan oppstod det og spesifikt, hvordan kan barn, voksne og eldre benytte det i treningen sin?
#102. Nebbdyret Kine luker ut hvordan en raskest mulig kan bygge muskelmasse, samt deler om livet
Nebbdyret Kine er tilbake og vi snakker om livet, i tillegg til å besvare lytterspørsmål om hvordan øke i muskelmasse, raskest mulig.
#101. Sommerkroppen, del 1: 12 måneder til sommerkroppen! Følg oss gjennom det neste året for å skape en enda bedre versjon av deg selv om et år
12 måneder til helårskroppen. I dag begynner serien der vi gjennom de neste 12 månedene skaper helårskroppen. Vi vil ta deg gjennom konkrete programmer, tips og råd som gjør at du neste sommer er en enda bedre versjon av deg selv.
#100. Motivasjonseksperten Øyvind Hammer gir oss erfaringer og verktøy vi kan bruke i dag
Om det finnes en mann som forteller det vi trenger å høre så er det han her. Øyvind Hammer, motivasjonsekspert, forretningsmann, pappa, ektemann og en mengde annet, gir oss den store æren av å dele sin visdom og erfaringer.
#99. Verdensrekord i pullups. Hvordan trener en for å forsøke seg på dette?
Hvordan trener en for å forsøke å sette verdensrekord i pullups på 24 timer?
#98. Lytterspørsmål: Hvordan komme i gang nå når sentrene åpner, hva er en ok styrkestandard å ha + tre tips for trening og helse gjennom livet
Tre lyttere lurer på følgende: Hvordan kommer jeg i gang med treningen når sentrene nå åpner, hvilke styrkemål kan jeg strekke meg etter og hvilke tre ting ville du sett på som de viktigste for trening og helse over tid?
#97. Helseangst. Hvordan kan en velfungerende sunn, velutdannet businesskvinne ha helseangst? Ine Møller Anwar deler sine erfaringer som mange sikkert kjenner seg igjen i
Helseangst. Sykepleier, businesskvinne, mamma, kone og velfungerende på alle plan, men allikevel med utfordringer. En fantastisk åpen episode om ting som få snakker om.
#96. "Be a man, be a man, be a mighty good man...". Hva er en mann og hvor er vi på vei? En frittalende samtale med Alejandro Fuentes
«Be a man, be a man, be a mighty good man..”. Hva er en mann? Hvordan har samfunnet utviklet seg. Er det til det bedre eller til det verre? En frittalende diskusjon med Alejandro Fuentes om enda en «elefant i rommet»; hva vil det si å være en mann?
#95, Overvekt. Hvorfor blir vi det? Hvem har skylden? Hvor skal vi begynne? Et nødvendig og følelsesladd tema
Få temaer er så omdebatterte og engasjerende som overvekt. Hvor ligger egentlig skylden? Hva kan vi gjøre med det? Hvorfor tør vi ikke å snakke om «elefanten» i rommet. Denne episoden er starten på en rekke episoder om dette følelsesladde temaet.
#94. Forestill deg at du har 10 prosent synet til folk flest og setter utenfor en alpinbakke i 160 kilometer i timen. Møt Andrea Pharo Ronde, et fyrverkeri av ei jente
Forestill deg at du har 10 prosent synet til folk flest og setter utenfor en alpinbakke i 160 kilometer i timen. Møt Andrea Pharo Ronde, et fyrverkeri av ei jente. Her snakker vi om para-idrett, alpint og masse annet i livet. Det er ikke så mange utfordringer som setter begrensninger for denne jenta.
#93. Nøkkelen til progresjon, sommerkroppen og en tur inn i hverdagslivet
I dagens episode snakker om nøkkelen til progresjon, vi får lytterspørsmål om sommerkroppen og vi tar en tur hjem i hverdagslivet hos familien Arntzen. Vi har også noen boktips.
#92. En leges perspektiv på både trening, corona, hardt arbeid og hvordan vi kan forbedre Norges folkehelse
Adeel Anwar er overlege på Kalnes sykehus. Her får vi litt om hans historie til å bli en av landets yngste overleger, litt om status i helseNorge og ikke minst; en innføring i en leges perspektiver på kunnskap, kontekst, blodprøver, Covid og mye annet. En episode enhver PT bør få med seg.
#91. En av Norges mest erfarne fitnesscoacher, Christian Egner, deler litt av sine erfaringer
Christian Egner er en av Norges mest erfarne treningscoacher. Her deler han sine erfaringer, tanker og sin utrolige treningsbakgrunn fra en rekke ulike sporter. I tillegg deler vi noen gamle minner og historier.
#90. En liten "frustrasjonsrunde"
I denne episoden tar vi opp noen temaer som frustrerer mange, men som også mange kanskje ikke tenker over. Hvorfor forteller vi ikke sånn det egentlig er, er det «rett og feil»? Og mye annet.
#89. "Jeg heter Michael og er alkoholiker". En historie om avhengighet og veien ut, i tillegg til hans "nye lidenskap" trening og veien til å hjelpe andre
«Jeg heter Michael og er alkoholiker». Dette er tittelen på boken til Michael Andreassen, radiopersonlighet fra P4 og kjent for de fleste. I denne episoden forteller han sin historie og om alkohol, valg gjennom livet og hans «nye» lidenskap, trening og å gjøre noe godt for andre. En utrolig givende, ærlig og åpen episode om utfordringer og hvordan man håndterer de. En ære å ha han som gjest.
#88. En ærlig vitamininnsprøytning fra Moritz Michaelis om tabubelagte temaer som spiseforstyrrelser, homronbehandling og ærlighet
En ærlig vitamininnsprøytning fra Moritz Michaelis, AFPT student, PT og kostholdsveileder, som har vært gjennom mer på sitt 21-årige liv enn de fleste rekker i løpet av hele livet.
#87. The Grand Tour av "Furtebua" også kalt treningsrommet
I denne episoden tar vi deg gjennom «Furtebua» også kalt treningsrommet som etter 10 års vurdering dukket opp i hagen.
#86. Maria Ytre-Hauge om psykiske lidelser, trening, livet og mye annet
Maria Ytre-Hauge gjester AFPT podden og snakker om psykiske lidelser, trening og mye annet. Tabubelagte temaer som bør snakkes om og viktig lytting for oss alle.
#85, Hvordan skal jeg trene når CORONA nå er over?
Hvordan bør jeg trene når jeg begynner igjen når sentrene igjen åpner. Hva kan jeg gjøre nå med trening og mat slik at veien tilbake blir kortest mulig.
#84. Lytterspørsmål: metabolic confusion diet, blodsukker, kosttilskudd for vektreduksjon, kolesterol og mye annet
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om metabolic confusion diet, blodsukker, kosttilskudd for vektreduksjon, kolesterol og mye annet som vanlig.
#83. Ketogen diett. Hva er det. Hvilke fordeler kan det ha for både prestasjon og helse?
Vi har Dr. Jacob Wilson tilbake, også kjent som The MusclePhd fra blant annet filmen Generation Iron. Vi går dypt ned i ketogen diett; hva er det og hvilke fordeler kan det ha for både prestasjon og helse?
#82. Jan Hoff om utholdenhetstrening og opptrening etter COVID 19
Vi har gleden av å ha med oss Jan Hoff, en av Norges fremste autoriteter på trening der vi diskuterer verdien av kondisjons- og styrketrening i tillegg til hvordan opptrening av hjerte-kar pasienter og ikke minst også hvordan opptrening etter COVID 19 kan gjennomføres. En utrolig lærerik episode som garantert gir noen aha- opplevelser for flere.
#81. Alexander Jacobsen
8 NM titler i boksing, kongepokal, VM kamp i MMA, aspirerende UFC atlet, 10 år som PT og entusiast, som ønsker å inspirere til et sunnere liv. I denne episoden møter Alexander Jacobsen. En glede å møte så dyktige, men allikevel ydmyke individer.
#80. Hva er de beste øvelsene?
Hva er de beste øvelsene for hver kroppsdel og hvor stor rolle spiller det egentlig?
#79. Distansering til andre, "Autobahn og skogsstier
Distansering til andre, «Autobahn og skogsstier» kosthold og synspunkter på det. Temaer som er viktige for alle å tenke igjennom (mener vi).
#78. Somatotyper, etikk og resultater (lytterspørsmål)
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår rundt somatotyper, etikk i treningsbransjen og resultater fra Kine sitt månedsprosjekt.
#77. Lytterspørsmål: diskusjon rundt menn og kvinner, kosttilskudd og mye annet
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Diskusjon rundt menn og kvinner, kosttilskudd, mye annet og selvfølgelig ukas grovis!
#76. Juma Iraki om reverse diet og kosttilskudd
Etter stor etterspørsel er Juma Iraki, AFPT sin eminente ernæringsautoritet, tilbake. Her deler han av sin store kunnskap rundt reverse diet og kosttilskudd.
#75. Live lytterspørsmål: om rabdomyolyse, ydmykhet, overvekt og motivasjon
Live episode i Facebookgruppen vår med lytterspørsmål om rabdomyolyse, overvekt, motivasjon, «løpe eller gå - det er spørsmålet», samt om ydmykhet.
#74. Live lytterspørsmål: lytternes tips om hvordan en overvinner dørstokkmila og hva er helse egentlig?
BONUS. Episoden er spilt inn live og du finner den også i Facebook-gruppa. Lytternes tips og hva er egentlig helse?
#73. Lytterspørsmål: restitusjon og hvordan overvinne dørstokkmila
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om restitusjon, hvordan overkomme dørstokkmila og vi bytter ut dagens grovis med to andre varianter.
#72. Martin Norum og Benjamin Christensen gjester podkasten
Etter ønsker fra Facebookgruppen, gjester Martin Norum og Benjamin Christensen podkasten. De forteller om overgangen fra styrke til mer utholdenhet, hvordan legge opp kondisjonstrening for best resultater, hvordan finne en god coach og mye annet. Og, dagens grovis for å avslutte med et smil.
#71 Lytterspørsmål og hverdagsprat: hva er forskjellen på styrke og hypertrofi, hva gjør en når de rundt ikke mener det samme om trening og helse, og litt om «foodprep».
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hva er forskjellen på styrke og hypertrofi, hva gjør en om en har noen som ikke mener det samme som deg selv om trening og helse, og litt om «foodprep». I tillegg kommer litt om hverdagen hos "The Arntzens" med refleksjoner fra livet og vanlige dager. Gjesteopptreden av Emma og Noah.
#70. Gratis kostholdskurs til alle foreldre
Vi er utrolig stolte av vårt nye prosjekt: Gratis kostholdskurs til alle foreldre!
#69. Tilbake i det nye året
Tilbake fra juleferie med lytterspørsmål, nyttårsforsetter og problemløsning. Spørsmål fra en som har vondt og en som lurer på om en diett er for tøff eller ikke.
#68. Lærdommer fra 2020 og spådommer for 2021
Hva har vi lært fra 2020 og hvilke spådommer har vi for 2021. God Jul til alle fra oss.
#67. Programmering for funksjonell trening
Hvordan programmerer man for det vi kjenner som funksjonell trening? Ian Houghton deler av sin erfaring og beskriver hvordan man kan legge opp treningen for best mulig resultater.
#66. Antidoping Norge
Espen snakker med Kristoffer fra Antidoping Norge om deres arbeid, utviklingen, rollen i folkehelsearbeidet og annet som rører seg i dette markedet.
#65. Muskelvekst på 1-2-3
Muskelvekst på 1-2-3. Tomas Fjeldberg deler sitt syn på muskelvekst. Hvorfor er det viktig? For hvem? Hva styrer muskelveksten? Hvordan bør du trene? Vanlige feil og gode refleksjoner av en erfaren mann. En meget viktig og informativ episode.
#64. Programdesign, del 2
Programdesign...igjen. Denne gangen får du de grunnleggende «reglene» og retningslinjene du trenger for å lage programmer selv. Mindre komplisert enn det egentlig kan virke ved første øyekast. Mindre tomsnakk, mer fakta.
#63. Programdesign, del 1 av 2
I denne første delen om programdesign (del 1 av 2), ser vi på noen måter å skrive programmer på, oppsummerer de siste 4 ukene av programmet til Kine og en del tanker å ta med seg når man lager programmer. I del 2 som kommer i neste episode, skal vi se på ren teori og gi de viktige nøkkelbegrepene.
#62. Jacob WIlson, The Muscle Phd
Jacob Wilson er også kjent som The MusclePhd fra blant annet filmen Generation Iron. Han har hele sitt liv forsket og undersøkt hvordan man kan få de beste resultatene med sin trening og ernæring, og hvordan man kan bruke kunnskapen til ikke bare å skape «Supermenn og -kvinner», men hvordan det kan hjelpe den aldrende populasjonen og utfordringene de har.
#61. Fagmannen Benjamin Christensen overrasker
Fagmannen Benjamin Christensen deler av sine erfaringer om skiftet fra styrketrening til triatlon, gir mange tips om trening og deler av sin uttømmelige kunnskap.
#60. Tommy Lande
Episode 60: ...eller episode sexy. Denne gangen har vi med Tommy Lande, grunnlegger av Crossfit Sagene og en som virkelig er flink å gi bryllupsgaver. Her hører du hans historie om fotball, utdannelse, Australia, veien inn i treningsbransjen og...verdens beste bursdagspresang.
#59. Hva nå? Hvilken vei skal jeg ta?
Hva nå? Corona har satt mange ting på hold. Hva med din karriere og veien videre, bør den endres eller hvordan skal man finne veien videre? Karriereveileder Elaine Bloom gjester AFPT podden.
#58. 9 bud for å lykkes med eget senter
9 bud for å lykkes med et treningssenter. Henning og Kine gir deg det du trenger å vite.
#57. Uhøytidelig prat om "fanatisme"
«Er du fanatisk?» Og, er det egentlig noe galt i det om du er det? Et av temaene i tillegg til «munndiare» om andre temaer. Forhåpentligvis et uhøytidelig avbrekk i hverdagen.
#56. Lytterspørsmål: om vanlige feil i senterdrift, trening og kosthold
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om vanlige feil i senterdrift, trening, kosthold, et par vitser og litt fremsnakk. Helt enkelt en vanlig dag på jobben!
#55. Tomas Fjeldberg
I denne episoden møter vi Tomas Fjeldberg, norsk mester i vektløfting, en av Norges mest erfarne personlige trenere, pappa og foreleser i AFPT. Hvor lite må en egentlig trene for å få resultater? Tomas sine erfaringer er verdt å få med seg.
#54. Grace Bullen
For 19 år siden kom nå 23-årige Grace Bullen fra Sør-Sudan til Norge. Nå er hun Europamester i bryting og satser for fullt til OL i Tokyo 2021. Hennes reise og tanker rundt livet og trening er noe vi alle kan lære av. En ung kvinne med livsvisdom og erfaring utenom det vanlige.
#53. Så mye mer enn et treningssenter. Historien og filosofien bak CF Asker
Så mye mer enn et treningssenter. CF Asker er ikke bare et treningssenter, men en arena for utvikling, relasjoner og bedre valg. Hva er filosofien bak og hvordan tenker grunnlegger og eier Soroush Jozani rundt dette, samt hva har fått han hit? Et menneske verdt å lytte til.
#52. Lytterspørsmål: hjemmetrening, vektoppgang og utfordringer med mat og spiseforstyrrelser
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen hjelper vi frøken X med hjemmetrening, frøken Y med vektoppgang og svarer frøken Z om utfordringer med mat og spiseforstyrrelser.
#51. Inger og Ian Houghton
Inger (Inger in Dubai) og Ian Houghton om historien, Dubai, ny hverdag og trening. En av Norges største treningsbloggere deler erfaringer med sin «Instahubby».
#50. Halvveis til hundre
«Halvveis til hundre», omtrent like gammel som Espen og da tar vi med en yngre kraft, Henning Holm som gir refleksjoner rundt både det å bli eldre, samt det gale 5000 kaloriers prosjektet som han deltok på.
#49. Roger Vinje, Grunnlegger av EIR Trening. Erfaringer og refleksjoner
Roger Vinje, grunnlegger av EIR Trening og en PT med lang fartstid og erfaring. Hvordan har det vært å bygge senter fra «scratch», egen filosofi og Norges «raskeste Audi».
#48. Trening og overgangsalder
Trening og overgangsalder. Hva kan man gjøre?
#47. Ernærings-Yoda Juma Iraaki hjelper deg å bygge muskler og brenne fett
Tilbake med ernærings-Yoda Juma Iraki med følgende temaer: Hvilke ernæringsmessige tips ville du gitt til en som vil bygge muskler og en som vil ned i vekt? Kost, trening og tilskudd.
#46. Uortodokse og kule lytterspørsmål
Hvilke tips ville du gitt din 20 år yngre selv? Når er det greit å ta en pause? Hvordan håndtere livets tøffe skole? Hva ville ditt eget land vært kalt og hvilke regler gjelder der?
#45. "Hvordan går jeg ned i vekt til bryllupet mitt?"
«Hvordan kan jeg gå ned i vekt til bryllupet mitt». Hva gjør man når raske resultater er viktig?
#44. Christian Pettersson
Christian Pettersson deler mer enn 20 år med erfaring fra bransjen. Humor og historier gjennomsyrer episoden.
#43. Vår Yoda i ernæring, Juma Iraki dreper myter om frokost, måltidsfrekvens, proteiner og om man kan bygge muskler og brenne fett
Juma Iraki, AFPT sin ernæringsautoritet, avliver myter innen ernæring. Frokost, måltidsfrekvens og proteinintak, samt om en kan bygge muskler og miste fett samtidig.
#42. Refleksjoner om pullups, livet og en nyhet
Pull ups, lårhøne og dansefeber. Espen og Henning filosoferer om livet både i og utenfor AFPT.
#41. Lytterspørsmål: kan en slanke en del av kroppen (punktforbrenning), kan en gå ned i vekt uten trening, hvorfor er vektløftersko bra, hva er forskjellen på pullups og chins, med mer
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen: kan man slanke en del av kroppen (punktforbrenning), kan man gå ned i vekt uten trening, hvorfor er vektløftersko bra, hva er forskjellen på pullups og chins og spiller det noen rolle om jeg tar bicepscurl med håndflatene mot meg eller fra meg?
#40. Stretching. Myter sannheter og et forsøk på å "make sense of it all"
Stretching, uttøyning, mobilitet og fleksibilitet. Kjært barn har mange navn. Et forsøk på å skape litt forståelse av temaet.
#39. Bonusepisode: Espen gjester MyRevolution med Børge Fagerli
Espen gjester Andre boller, My Revolution sin podkast, og diskuterer trening og helse med Børge Fagerli.
#38. Muskelvekst for middels trente
Maksimal muskelvekst. Hvordan bygge mest mulig muskler på kortest mulig tid. Espen forteller hva han hadde gjort dersom du var hans kunde.
#37, Hvordan lykkes som Personlig Trener?
Hvordan lykkes i treningsbransjen? Treningsbransjen fikk litt «juling» under COVID-19 håndteringen - hvordan tror vi bransjen vil se ut og hvordan kan en lykkes som PT i dag.
#36. Lytterspørsmål: hva er beste bicepsøvelse? Hvorfor blir vi overvektige? Er alle dietter like bra? Må jeg trene 1 time tre ganger i uken?
Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen: Hva er beste bicepsøvelse? Hvorfor blir vi overvektige? Er alle dietter like bra? Må jeg trene 1 time tre ganger i uken?
#35. Kunnskapsløftet i barnehagen
Kunnskapsløftet i barnehager er GRATIS. AFPT gir bort et gratis kostholdskurs til alle ansatte i alle barnehager i Norge. En kort liten episode om prosjektet og årsakene til det.
#34. Lytterspørsmål: hvor ofte må en trene? Hva er forskjellen på splittknebøy og utfall? Er intervaller bra? Hva er den beste treningen du har gjort selv? Hvordan anbefaler du folk å trene?
Hvor ofte må en trene? Hva er forskjellen på splittknebøy og utfall? Er intervaller bra? Hva er den beste treningen du har gjort selv? Hvordan ville du anbefalt mennesker å trene?
#33. Er det farlig å la knærne passere tærne?
Er det farlig å la knærne passere tærne? Er dype knebøy farlig? En kortere episode enn vanlig men om et viktig tema.
#32. Lytterspørsmål; hvordan bør en jente trene?
Her besvares et lytterspørsmål. Hvordan bør en jente trene, og hvorfor er det så urettferdig at noen får resultater og andre ikke?
#31. Barn og vårt nye prosjekt
Barn er fremtiden. Hva kan vi gjøre for å gi barn best mulig forutsetninger? I tillegg: vårt største prosjekt og bidrag til samfunnet noensinne...og en avsluttende vits.
#30. Børge fagerli og Espen Arntzen diskuterer treningsverden
Børge Fagerli og Espen Arntzen diskuterer dagens treningsmarked, historie, motivasjon, forskning og annet. Børge som også driver podcasten Andre Boller er også mannen bak MyRevolution. En tusenkunstner med et våkent sinn.
#29. Det du trenger for å komme i gang etter sommeren
Hvordan komme i gang etter sommeren. Her får du tipsene du trenger for å oppnå de resultatene du ønsker. Paretos lov sier at 20% av innsatsen gir 80% av resultatene. Her er de 20% du trenger.
#28. Motivasjon
Motivasjon. Hvorfor motiveres vi ulikt? Hva motiveres vi av? Tips til å skape motivasjon og de «4 hellige budene for helse».
#27. Anette Marie Antonsen
Anette Marie Antonsen er en av Norges første bloggere, driver Team Jeg Liker, har stilt i Bikinfitness og er vegetarianer. En interessant kvinne av mange ansikt.
#26. Jan Erik Tonby - om livet som overvektig og hvordan han har klart å komme seg ut av det
Jan Erik Tonby er dagens gjest og forteller om livet som overvektig og hvordan han har klart å komme seg ut av det. Ærlig og åpent intervju med en som har gjort, og fortsatt gjør, reisen.
#25. Ian Houghton
Symaskinreparatøren Ian Houghton snakker om trening, sin kone Inger In Dubai, sin historie, hva han har endret mening om og mye annet.
#24. Lytterspørsmål: fungerer punktforbrenning? Hvor mye trening er nok? Hvor lang tid tar det før du mister resultatene?
Mer Q&A. Punktforbrenning, fungerer det? Hvor mye trening er nok? Hvor lang tid tar det før du mister resultatene?
#23. Lytterspørsmål: trening for jenter, på ferie og mye annet
Episode 19: Spørsmål og svar. Innsendte spørsmål rundt trening for jenter, trening på ferie og mye annet. Og, selvfølgelig dagens fremsnakk.
#22. Henning Holm
Etter 10 år i SATS og 10 år i EVO bytter henning Holm, en av Norges ledende autoriteter i treningsbransjen, beite og blir ny daglig leder i AFPT. Hva har han lært i disse årene- som leder, som mann og som pappa og hvordan kan vi motivere oss til å ta noen bedre valg?
#21. Hvorfor får vi ikke løst helseproblamatikken?
Hvor i all verden gikk det galt? Hvorfor får vi ikke løst helseproblematikken? Praktiske tips for hvordan du etablerer bedre vaner.
#20. Jessica Rabbit med muskler
Jessica Rabbit med litt mer muskler...? Jenter og motivasjon til trening, kroppsbilde og mye annet.
#19. Lytterspørsmål: den mest effektive treningen, hvordan lykkes, målsetninger, m.m.
Spørsmål og svar. Innsendte spørsmål rundt kosthold, den mest effektive treningen, hvordan lykkes, målsetninger og mye annet. Og, selvfølgelig dagens fremsnakk.
#18. Helseminister Arntzen forteller
Helseminister Arntzen» forteller hva han ville gjort dersom han satt i Regjeringen og hvilke tiltak som skulle vært satt inn. Provoserer kanskje, men en nødvendig diskusjon å ha.
#17. Alejandro Fuentes om livet
«Man slutter ikke å leke når man blir gammel, man blir gammel når man slutter å leke». Hvordan har det seg at noen aldri slutter å forbedre seg selv? Hvordan beholder man nysgjerrigheten og lekenheten for at livet blir best mulig. En åpen samtale med den fantastiske artisten Alejandro Fuentes om papparollen, trening, kosthold og selvfølgelig utsporinger.
#16. Lykke
Lykke. Hva i all verden er det? Hva kan vi gjøre for å bli mer lykkelig? En liten diskusjon rundt hva vi alle kan gjøre for å bli lykkeligere. Hint...gjesten mener det ikke er Game of Thrones.
#15. Søvn
Espen har med seg sin kone Kine og temaet er søvn. Hva gjør søvn med oss, og mangel på den sådan? Det deles på egne erfaringer, det gis tips og det går selvsagt litt av tema!
#14. Blue Zones og sosiale relasjoner
Blue Zones- hvorfor lever noen lenger og hva kan vi lære? Er sosiale relasjoner det viktige? Dagens fremsnakk - hvem fortjener litt ekstra skryt.
#13. En artist og en treningsautoritet. Hva kan vi lære av Alejandro Fuentes og Ian Houghton
En artist og en treningsautoritet. Hva har Alejandro Fuentes og Ian Houghton å lære oss om livet. Hvordan ser de på utfordringer og hvordan få andre til å følge drømmene sine. Dette i tillegg til dagens fremsnakk og elefanten i rommet.
#12. Soroush Jozani - grunnlegger av ATA
Soroush Jozani- grunnlegger av ATA. Hvem er han? Hva har formet hans syn på forretninger og PT virksomhet og hva skal til for å lykkes. En episode verdt å lytte til for alle de som lurer på hva som skal til for å lykkes i treningsbransjen. Dagens fremsnakk - hvem fortjener litt ekstra skryt?
#11. Olav Tufte
Hvem er Olaf Tufte? Hva har gjort han til en av verdens fremste idrettsmenn i snart 30 år. Hva er grunnlaget for hans prestasjon og liv. Her er et dypdykk inn i en av de mest imponerende menneskene vi har møtt. I tillegg møter vi Henning Holm, påtroppende daglig leder for AFPT. Og selvfølgelig... «Elefanten i rommet»- løfting med krum rygg.
#10. Hva inngår i helsebegrepet? Og elefanten i rommet - magetrening
Hvilke kvaliteter bør være inkludert i helsebegrepet? Hvordan få trent alt dette på en typisk uke: Elefanten i rommet: magetrening.
#09. Vanlige feil og "elefanten i rommet"
Typiske feil på gymmet. Hva forhindrer oss fra å få de resultatene vi ønsker? Hva er de vanlige feilene og «Elefanten i rommet» et lite fast innslag om ting vi ikke snakker om, men gjerne syns noe om.
#08. Ting jeg ønsker jeg gjorde annerledes
Du tror du har gjort dumme ting, her får du noen nye historier, hva en har lært og hva som er viktigst.
#07. Kort om fettforbrenning
En kort innføring og praktiske tips du kan begynne med allerede i dag. Innspill om mat, styrke- og intervalltrening, og hvordan du kan oppnå de resultatene du ønsker.
#06. Hva tenker en 11-åring rundt mat, trening og helse?
Hva synes en 11-åring om trening generelt og hvordan få barn til å spise sunnere, og røre mer på seg?
#05. Fettforbrenning
Tips og råd for både «folk flest» og for viderekomne, samt tanker rundt trening og skyldfølelse av å prioritere seg selv.
#04. Rumpetrening
Muskler i rumpa er viktig for mange, men hvordan oppnår en de beste resultatene? Her deler vi noen tanker rundt hvordan du selv kan lage programmer som gir de resultatene du ønsker.
#03. Hypertrofi / muskelvekst
Å bygge muskler er årsaken til at mange begynner å trene. Hva vet vi i dag om hva som skal til? En kort podcast om nettopp dette temaet for å gi deg info som du kan benytte allerede i dag.
#02. Hva er helse?
Hva er helse? Finnes det noe vi vet kan forbedre helsen og hva er i tilfelle det? Et av de lengste studiene på helse og lykke https://www.adultdevelopmentstudy.org/, går nå inn i sin andre generasjon, der de nå studerer barna til de første deltagerne. Hva kan vi lære?
#01. Velkommen til AFPT podden
AFPT's, historie, nåtid, fremtid og visjoner. Møte menneskene bak og følg deres vei til å gjøre Norge til verdens sunneste land #norgverdenssunnesteland.